MONDO/Tanjug

Slučaj Savamala: Predmet u osnovnom tužilaštvu

Autor:

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo da je da je spise predmeta koji se odnosi na Hercegovačku ulicu ustupilo na nadležnost i dalje postupanje Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu kao stvarno i mesno nadležnom.

58
A- A A+
savamala, beograd na vodi, građevinarstvo, rušenje, gradđevinski, radovi Foto: Mondo/ Goran Sivački


Više tužilaštvo u saopštenju navodi da je utvrđeno da se u konkretnom slučaju eventualno radi o krivičnim delima iz nadležnosti osnovnog tužilaštva.

"Nakon detaljne analize svih izveštaja i prikupljene dokumentacije koja nam je dostavljena od strane policije vezano za predistražni postupak koji se vodio po zahtevima za prikupljanje potrebnih obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu povodom rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, utvrdili smo da se u konkretnom slučaju eventualno radi o krivičnim delima iz nadležnosti osnovnog tužilaštva te smo spise predmeta ustupili na nadležnost i dalje postupanje Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu kao stvarno i mesno nadležnom", navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Između 24. i 25. aprila, u delu Savamale na prostoru koji se nalazi na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice, porušeni su nelegalni objekti u toku noći i od tada slučaj intrigira javnost.

Prva presuda za rušenje u Savamali

Protest zbog Savamale: Dimne bombe ispred Vlade

Vučić: Savamala politička igra

Povezano

Sve vesti