mondo.me

Partizan na "pijaci" 5 puta skuplji od Budućnosti!

Autor:

Prema sajtu transfermarkt.com, odnos snaga podgoričkog i beogradskog tima iskazan kroz cenu igrača je 1:5.

25
A- A A+
Budućnost Partizan Foto: MONDO

Nepisano pravilo "koliko para toliko i muzike", u fudbalu se ne potvrđuje uvek i na terenu. Takav izuzetak uoči dvomeča sa Partizanom u kvalifikacijama za Ligu šampiona priželjkuju ovih dana svi navijači Budućnosti.

Jer, ako bi se odnos snaga posmatrao isključivo kroz vrednost igrača na "evropskoj fudbalskoj pijaci", šanse crnogorskog šampiona protiv srpskog veoma su male. Prema procenama nemačkog sajta transfermarkt.com crno-beli imaju pet puta skuplji sastav od plavo-belih.

Preciznije - vrednost Partizanovog tima procenjena je na 24,4 miliona evra, dok je cena kompletne ekipe Budućnosti na tržištu 4,5 miliona evra. Naravno, reč je o slobodnoj proceni vrednosti igrača koja se ne poklapa uvek sa realnošću.

Ipak, vredi uporediti dva tima i na ovom drugom planu:

Najskuplji igrač Partizana trenutno je 23-godišnji napadač Uroš Đurđević, čije je cena na tržištu 3,5 miliona evra. Pola miliona jeftiniji od njega je, prema istom "procenitelju"  transfermarkt.com Brazilac Leonardo da Silva Souza, koji u Partizanu igra na poziciji levog spoljnjeg. Vrednost njegovog zemljaka Evertona Luiza procenjena je na 2,5 miliona evra. Na spisku Partizanovih igrača sedmocifrenu vrednost dostižu još Nemanja Mihailović (1.500.000), Nemanja Miletić (1.200.000), kao i Marko Jevtović i Alen Stevanović za čiji je angažman potrebno danas izdvojiti po million evra.

Na spisku igrača Budućnosti, prema istom izvoru, nema nijednog fudbalera čija vrednost je procenjana na milionsku sumu. Najskuplji je Risto Ristović (400.000 evra), a za njim slede Blažo Igumanović (350.000), Risto Radunović i Filip Mitrović (po 325.000), Milan Mijatović i Momčilo Raspopović (po 300.000 evra).

Ukoliko bi uspeli da prirede senzaciju i eliminišu Partizan, cena prvotimaca Budućnosti bi se, izvesno, vrlo brzo uvećala i na Transfermarktu.

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti