ONA je počasni građanin Niša! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svetski poznata saksofonistkinja je zbog promovisanja grada Niša i Nišvil festivala zaslužila zvanje počasnog građana

9
A- A A+

Odbornici Skupštine grada Niša jednoglasno su na sednici održanoj 7. jula, doneli odluku da se poznatoj holandskoj saksofonistkinji Kendi Dalfer dodeli zvanje počasnog građanina Niša.

Diplomu o dodeli ovog zvanja uručiće gradonačelnik Niša na prigodnoj svečanosti 13. avgusta kada Kendi Dalfer nastupa sa svojim bendom na Nišvilu 2017.

Inicijativu za dodelu zvanja pokrenuo je Nišvil Džez festival, preko Sekretarijata za kulturu i informisanje, uz obrazloženje da je holandsa saksofonistkinja počev od svog prvog nastupa na Nišvilu 2009. godine, kontinuirano promovisala grad Niš i Nišvil džez festival nastupima na nacionalnim medijima Holandije, ali i širom sveta tokom svojih turneja i festivalskih nastupa na svim kontinentima.

Kendi Dalfer je tokom poslednje dve decenije u svetskim razmerama sigurno najistaknutiji instrumentalista lepšeg pola u domenu funk muzike i smooth džeza.

Kendi Dalfer u žižu svetske muzičke javnosti dospeva kada je čuveni Prince pozvao da mu bude gošća na koncertima u zemljama Beneluks, nakon čega je od ovog legendarnog umetnika dobila poziv da dođe u SAD i pridruži mu se na koncertima, televizijskim gostovanjima i snimanjima.

Neposredno pred odlazak u Ameriku, Kendi je sa Dejvom Stjuartom iz grupe Euritmics snimala muziku za film "Lilly was here" a naslovna numera postaje verovatno najpolularnija instrumentalna kompozicija tokom poslednje dve dekade 20. veka.

Svoj vrhunski talenat i kreativnost pokazala je nastupajući sa brojnim značajnim umetnicima svetske muzičke scene.

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti