• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinar na rekordnoj putanji – 120,13

Izvor MONDO/Agencije

Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 120,1313 dinara za evro, što je nova "rekordna vrednost" domaće valute u ovoj godini prema moneti Evrozone.

 Kurs dinara – Dinar sutra na novom rekordu, kurs 120,1313 Izvor: Ilustracija MONDO/Podaci NBS

NBS je kupila danas na međubankarskom deviznom tržištu 45 miliona evra kako bi "ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa", odnosno sprečila da dinar naglo ojača.

Od početka godine je kupila ukupno 610 miliona evra, uključujući i današnju intervenciju, a prodala 345 miliona evra u trenucima kada je naglo jačao evro.

Evro i dalje klizi, može li dinar na kotu 121?

Dinar će sutra biti jači prema evru za 1,9 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 2,7 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 2,8 posto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas oslabio za 0,5 odsto na 105,2306 dinara za jedan dolar.

Izvor: Ilustracija MONDO/Podaci NBS

Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,9 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 5,9 procenata. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 11,3 posto.

Najniža vrednosti domaće valute prema valuti Evrozone zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.

Tagovi

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vule

Tako je Jorgovanka,svaka cast,zasluzujes svoju platu od 586.345,00 dinara. Mada,mislim da najvise zasluge za rast dinara ima presednik

Vladimir

Alo bre pa sto sprecavate da dinar ojaca. Logicno bi bilo da pustite da bude jaci napspram evra i ostalih valuta. I odmah mozete da skidate cene da drzava utice i malo na tom polju. Sta se ceka limun?

Pedja

@Vladimir Čudno. Nama u ovom trenutku ne odgovara da dinar ojača posto želimo da podignemo izvoz, tako da ne verujem da će dopustiti neko silnije jacanje. Mislim da je ovo posledica trenutnog suficita u budžetu sto je trenutnog karaktera i verovatno će se regulisati prvim povećanjem plata i penzija u javnom sektoru. U svakom slučaju mislim da nije loše bolje nego kad moraš da branis valutu i zadužujem se... Naravno sve pod pretpostavkom da ovo nije veštački...

special image