mondo.rs

"Koreni" na malom ekranu!

Autor:

Najavljeno snimanje projekta po kultnom delu Dobrice Ćosića.

"Koreni" na malom ekranu! Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Radio-televizija Srbije i produkcija "Eye to eye" potpisale su ugovor o snimanju serije po romanu "Koreni" Dobrice Ćosića.

Priča je smeštena na kraj 19. veka, u srpsko selo u kojem živi radikalski vođa Aćim Katić sa sinovima Vukašinom i Đorđem. Vukašin se vraća sa školovanja u inostranstvu i saopštava ocu da namerava da se oženi ćerkom njegovog političkog neprijatelja, zbog čega ga se otac odriče. Istovremeno, Đorđe, koji često pije, izbacuje iz kuće suprugu Simku sa kojom je 15 godina u braku, ali nemaju dece. Simka odlučuje da zatrudni sa jednim od njegovih sluga, a otac, besan zbog svađe sa miljenikom Vukašinom, organizuje seljačku bunu.

Romanom objavljenim 1954, Ćosić je započeo svojevrsni serijal koji prati dešavanja u životima potomaka porodice Katić, u kojem su "Deobe", "Vreme smrti", "Vreme zla", "Vreme vlasti"...

Domaća štampa prenosi da će Aćima igrati Aleksandar Berček, Simku Sloboda Mićalović, dok su ostale uloge poverene Draganu Bjelogrliću, Nenadu Jezdiću, Raši Vujoviću, Miši Samolovu i drugima. Snimanje će biti u Jagodini i Kruševcu, a očekuje se da serija bude emitovana krajem godine, piše "Kurir".

Sloboda igra i u "Nemanjićima", zajedno sa suprugom Vojinom Ćetkovićem, pogledajte MONDO TV prilog sa snimanja!

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti