• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Sad dobija "Promenadu", najveći tržni centar

Izvor MONDO/Tanjug

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici Kompanije "NEPI Rockcastle" položili su u temelje budućeg TC "Promenada" u Novom Sadu vremensku kapsulu. Kažu da će to biti i najveći tržni centar u Srbiji.

Novi tržni centar u Novom Sadu gradi se na lokaciji između stadiona "Karađorđe" i SPENS-a, a u vremensku kapsulu su, kako prenosi Tanjug, bili ubačeni primerci dnevnih novina i listići sa porukama koje su ispisali okupljeni na toj svečanosti.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da izgradnja tržnog centra "Promenada" predstavlja jedan od najvažnijih investicionih procesa u Novom Sadu, a da dolazak Kompanije "NEPI Rockcastle" predstavlja "još jednu pozivnicu najvećim investitorima da ulažu u Novi Sad".

"Presrećan sam što će ovde zaposlenje pronaći više od 1.500 ljudi. Sa kompanijom 'NEPI Rockcastle' postigli smo dogovor da naša saradnja neće prestati završetkom izgradnje ovog objekta već će biti nastavljena u različitim sferama, a iz te kompanije poseban interes su pokazali za projekte vezane za Evropsku prestonicu kulture", rekao je Vučević.

On je istakao da će Grad Novi Sad učiniti sve da "NEPI Rockcastle" ima najbolje moguće uslove za rad i da nema nikakve admistrativne probleme, a najavio je da će posebnu pažnju posvetiti uređenju okolnog prostora budućeg tržnog centra, naglasivši da će to biti jedan od najlepših delova Novog Sada.

Predstavljajući Kompaniju "NEPI Rockcastle" Aleksandru Moraru je rekao da ta kompanija postoji deset godina, da posluje u sedam zemalja, da tim poslovima rukovodi tim od 400 zaposlenih i da joj je vrednost kapitala oko šest milijardi evra.

Za parcelu kod Spensa 3,8 milijarde dinara

Prema njegovim rečima, ta kompanija u sedam zemalja ima ukupno više od 4.000 zakupaca, a plan je da u Novom Sadu taj broj bude povećan za 150 novih zakupaca. On je naglasio da je izgradnja tržnog centra u Novom Sadu najveći projekat te kompanije.

"Plan je da izgradnja ovog tržnog centra, ukupne površine 150.000 metara kvadratnih, bude završena u četvrtom kvartalu 2018. godine. Mi smo dugoročni investitori što znači da ne gradimo poslovne prostore da bi ih prodavali već da bi u njima poslovali", rekao je Morar i dodao da će izgradnja biti sprovedena na način da u minimalnoj meri remeti svakodnevni ritam života okolnog prostora.

Menadžer kompanije za Srbiju Jelena Jevremović istakla je da će "Promenada" biti najveći i najsavremenijim tržni centar u Srbiji i da će se njegovim otvaranjem za 25 odsto uvećati ukupan prostor tržnih centara u Srbiji.

"Tržni centar će imati četiri nivoa - podzemni, prizemlje i dva sprata. Planirani su brojni sadržaji među kojima će biti dominantna zabavna zona. Do kraja ove godine biće izgrađen deo iznad površine zemlje, a ceo objekat će biti završen do kraja naredne godine", rekla je Jevremović.

Na pitanje novinara koliko košta izgradnja tržnog centra, Morar je rekao da je vrednost objekta 70 miliona evra i dodao da će dodatne sadržaje, poput bioskopa ili teretane, finansirati sami zakupci prostora.

Vučević je pojasnio da je, uključujući sredstva već uložena u parcelu, ukupna vrednost projekta preko 110 miliona evra.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mix

Što više tržnih centara da se troši što više a gde zaraditi nije važno.

Sremac

Nema više luna parkova,na tom mestu,sportskih terena,zelene površine,i velikog parkinga...ma daj sve samo u lokale,a mogao je tu da bude jedan lep park

62

Samo tržni centri neka niču

special image