Fenerbahče: Marko Gudurić!

Autor:

Bek Crvene zvezde mts nastavlja karijeru u ekipi Željka Obradovića. Nebojša Čović najavio stvaranje novog tima, koji će moći da odbrani "triplu krunu".

Fenerbahče: Marko Gudurić! Foto: MN Press

Marko Gudurić napušta crveno-bele i odlazi u Istanbul, kao što je i najavljivano!

Bek Crvene zvezde mts odlazi u Fenerbahče, gde će uskoro zadužiti opremu šampiona Evrope i staviti se na raspolaganje Željku Obradoviću.

Jedan od najvrednijih transfera u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana potvrdio je i predsednik srpskog i regionalnog prvaka, Nebojša Čović.

"Otići će i Gudurić. Napravljen je dogovor sa Fenerbahčeom, obeštećenje je milion evra i 20 odsto kada bude odlazio", rekao je Čović gostujući na televiziji Pink.

Kasnije tog dana, i Fenerbahče je potvrdio dolazak Gudurića u klub i to pre nego što su i obavljeni medicinski pregledi. Gudurićev menadžer Miško Ražatović, takođe na Twitteru, najavio je odlazak svog klijenta na lekarske preglede u Istanbul tek sledeće nedelje.
I Crvena zvezda je ozvaničila ovaj transfer objavim na svom portalu, na kojem je izneđu ostalog napisano i:

"Na ime ovog transfera, klub sa Malog Kalemegdana će prihodovati poovo rekordno obeštećenje od milion evra, uz 20 posto procenta od ukupne sume narednog transfera Gudurića iz Istanbula".

Perspektivni bek tako će postati sedmi igrač koji je napustio Zvezdu u ovom prelaznom roku, posle Mitrovića, Simonovića, Dženkinsa, Jovića, Voltersa i Tompsona, a očekuje se da uskoro bude razjašnjeno i da li će i kada Ognjen Kuzmić postati igrač Reala.

Na pitanje vezano za velike promene u ekipi, Čović je rekao...


"Sad se borimo da rešimo finansijske probleme sa kojima smo se susreli i koje su multiplikovane posle određenih neodgovornih izjava pojedinaca iz KK Crvena zvezda. Mislim da ćemo sve to rešiti najkasnije do 15. avgusta. Dosta igrača je otišlo, veliki broj igrača je otišao planski, a sad smo u procesu formiranja novog tima... Napravićemo tim da osvoji sve tri krune - Kup Srbije, ABA ligu i domaće prvenstvo", obećao je predsednik Zvezde.

Sve vesti