Gužva na granici sa Crnom Gorom, čeka se 2 sata

Vozače na putevima u Srbiji očekuje pojačan saobraćaj, posebno ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, pa se savetuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

9
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO/ Predrag Vujić Ilustracija

Pored graničnog prelaza Gostun, ka Crnoj Gori mogu da se koriste granični prelaze Jabuka ili Mehov Krš jer su zadržavanja na izlazu iz Srbije na Gostunu oko dva sata.

Na graničnom prelazu Horgoš, putnička vozila na ulazu u Srbiju čekaju oko 60 minuta, saopstio je Auto-moto savez Srbije.

Na prelazu Gradina sa Bugarskom na izlazu iz Srbije pojačan je saobraćaj i zadržavanja su do 30 minuta, a slično je i na prelazu Batrovci sa Hrvatskom gde je takođe pojačan saobraćaj sa zadržacvanjem na ulazu u Srbiju do 30 minuta.

Kako se u saopštenju AMSS-a navodi, vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Auto-moto savez je saopštio da je prema podacima JP "Putevi Srbije" danas na putevima veliki broj vozila i da je pojačan saobraćaj ka susednim zemljama, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.

Kako je rečeno svi raspoloživi kanali za naplatu putarine su u funkciji.

Međutim i pored toga na naplatnoj stanici Sirig iz pravca Novog Sada prema Subotici zadržavanja za naplatu putarine su oko 15 minuta, a na naplatnoj rampi Stara Pazova iz pravca Subotice ka Beogradu 20 minuta.

Navodi se i da je veći broj vozila na obilaznici oko Beograda, kao i na izlazu iz Beograda na ibarskoj magistrali.

Izvor: YouTube

Sve vesti