Ubijene Nemice, napadač islamski fanatik

Dve žene, koje su ubijene u napadu nožem na plaži u Hurgadi su državljanke Nemačke, potvrdilo je danas nemačko Ministarstvo inostranih poslova.

0
A- A A+

Egipatska policija ispitala je danas osumnjičenog ubistvo nožem dve Nemice i ranjavanje još četiri osobe na plaži u Hurgadi.

Prema navodima pravosudnih izvora, koji nisu imenovani, napadač je priznao da deli ideologiju Islamske države, iako Islamska država nije preuzela odgovornost, prenosi AFP.

Oni su dodali da je osumnjičeni za napad u petak, 28-ogodišnjak iz provincije Kafr el Šejh u delti reke Nila, severno od Kaira, prebačen u prestonicu Egipta na ispitivanje.

Istovremeno, tužilaštvo je saopštilo da još nisu potvrđeni motivi napadača i pozvalo medije da "prestanu da pribegavaju spekulacijama ili idu ispred istrage",

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je ranije danas da su dve žene, koje su ubijene u napadu nožem na plaži u Hurgadi, državljanke Nemačke.

Možemo s tugom da potvrdimo da su dve nemačke turistkinje poginule u napadu u Hurgadi, navedeno je u saopštenju nemačkog Ministarstva inostranih poslova, preneo je AFP.

U jučerašnjem napadu nožem na plaži u Hurgadiubijene su dve nemačke turistkinje, a četvoro stranaca je ranjeno, saopštile su lokalne egipatske vlasti. Prethodno je javljeno da je u napadu ubijeno dvoje ukrajinskih državljana, ali je ipak reč o dve Nemice.

Šef za bezbednost provincije Crveno more, general Mohamed el-Hamzavi je naveo da su među povređenima dve osobe češke nacionalnosti, prenosi Rojters.

Kako navodi Rojters, napadač je preplivao s javne plaže do plaže hotela "Zahabija", gde je usmrtio dvoje i ranivši dvoje, napao još dvoje na obližnjoj plaži odmarališta "Sani dejz el Palasio", saopštili su bezbednosni zvaničnici.

Hurgada: Evo šta je bilo, Srbin bio na licu mesta

Kako je AP prethodno preneo, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i snimci posle napada, a na jednoj od fotografija na Twitter, čija autentičnost nije potvrđena, vidi se kako je napadač, koji je uhapšen, stavljen u improvizovani kavez na kolicima.

Agencija je prenela reči neimenovanog egipatskog bezbednosnog zvaničnika da je napadač nameravao da napadne isključivo strance.

Napadač je, prema njegovim rečima, mladić u dvadesetim godinama koji je na arapskom tokom napada vikao - "Sklonite se, ne želim Egipćane!".

 Kako je rekao, muškarac je imao crnu majicu i farmerke i nosio je nož.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da u napadu nema povređenih srpskih državljana.

Prethodno je AP, pozivajući se na neimenovanog egipatskog bezbednosnog zvaničnika, javio da je među povređenima i troje Srba.

Sve vesti