Sea Dance: Senzacionalni Fatboy Slim!

Autor:

Nakon nastupa Džona Njumanja na otvaranju Sea Dance-a, titulu glavne zvezde druge festivalske večeri odneo je Fatboy Slim.

Jedan od najvećih producenata i DJ-eva svih vremena Fatboy Slim, na glavnoj bini je ujedno obeležio 15. godišnjicu od istorijskog nastupa iz 2003. pred više od 250.000 ljudi na plaži u svom rodnom Brajtonu. Norman Kuk poznat je kao inovator što je sinoć pokazao i uživo, pomerajući ulogu DJ-a u neku novu budućnost, gde su video, svetlo i muzički miks savršeno sinhronizovani u audio-vizuelnu senzaciju za sva čula, ali i generacije!

Pored savremenog plesnog zvuka, iskusni Fatboy Slim, u svoj vrtoglavi miks ubacivao je muzičke fraze grupa kao što su Queen ili The Ramones, koje bi istovremeno gledali na velikom ekranu iza njega. Kada mu se na pozornici u remiksu "pridružio" i veliki Prince, atmosfera na Jazu dovela je Sea Dance do tačke ključanja.

Šta su tražile zvezde Sea Dance festivala?

Pred kraj nastupa, Fatboy Slim je skinuo košulju ispod koje je ostao u belom dresu reprezentacije humanitaraca iz EXIT Fondacije na kojoj je pisalo njegovo ime pod brojem 63, čime je svetska megazvezda još jednom potvrdila ono što svi znaju još od prve noći, da je u Crnu Goru i zvanično stiglo EXIT Leto ljubavi.

Na glavnoj bini nizali su se njegovi veliki hitovi “Right Here, Right Now”, "The Rockafeller Skank", "Praise You", te brojni drugi od kojih je "Eat, Sleep, Rave, Repeat" već postala parola za sve njegove spektakularne nastupe poput sinoćnjeg!

Svoja najbolja izdanja pružili su i Space Dimension Controller, Nipplepeople, Denis Horvat, Aleksandra Duende i brojni drugi. A nakon što je Berghain prve noći poslao svoje pulene na No Sleep binu, još jedan iz grupe najvažnijih svetskih klubova sinoć je stigao na glavnu binu Sea Dance festivala!

Legendarna klupska institucija Space Ibiza, sinoć je predstavila duh svetske prestonice noćnog života i muzičkog turizma u svom balkanskom pandanu Budvi, a čast da Ibicu na Jazu predstavi imao je popularni tandem Afterlife žurki Mind Against, ali i Space rezident i španski DJ Squire!

Večeras na Jazu - Šon Pol!

Finale Sea Dance festivala ove godine donosi duh Jamajke koji na glavnu binu donosi majstor za morski ples Sean Paul! Dobitnik dve Gremi nagrade iza sebe ima preko 30 svetskih hitova među kojima su "Get Busy", "Temperature", "Gimme The Light", "We Be Burning" i mnogi drugi. Pre nego što ova svetska zvezda zauzme binu, za hip hop atmosferu biće zaduženi poznati regionalni sastavi Who See i Bad Copy, a čast da zatvore Glavnu binu ovogodišnjeg Sea Dance festivala imaće hitmejker Mahmut Orhan čija se letnja himna "Feel" ne skida sa radija, a sa njim na bini biće i beogradski house majstor Danijel Čehranov u Evropi poznatiji pod pseudonimom Last95. No Sleep bina za finale je sačuvala trenutno najveću tehno zvezdu u usponu, čuvenu Amelie Lens sa kojom na Jaz stiže i sve traženiji producent South London Ordnance!

Za sve festivalske fanove u Crnoj Gori Sea Dance je organizovan autobuski prevoz iz gotovo svih gradova ka plaži Jaz, a tokom festivala biće i prevoz od Budve do Jaza. Posetioci se upozoravaju da se čuvaju od falsifikata koji u ovo doba godine uvek kruže po društvenim mrežama i na ulici.

Sve vesti