Zgodan partner nezgodan po zdravlje

Autor:

Žene koje imaju atraktivne partnere sklonije su razvoju poremećaju u ishrani, kažu stručnjaci.

6
A- A A+

Istraživanje sprovedeno na Državnom univerzitetu na Floridi pokazalo je da su žene koje imaju atraktivne partnere češće na dijetama da bi im "parirale" svojim izgledom.

Muškarci su retko na dijetama, bez obzira na to koliko zgodnu ženu imaju pored sebe.

"Ako razumemo kako veze utiču na žene i odluke koje donose u vezi sa dijetom, sve socijalne faktore koji dovode do nezdravih navika u ishrani, bolje ćemo moći da im pomognemo", kaže autorka studije Tanja Rejnolds.

"Rezultati su pokazali da atraktivnost muškarca ima negativan uticaj na njegovu partnerku, naročito ako ta devojka/žena nije baš naročito privlačna", dodaje ona.

Rejnoldsova ističe da žene najčešće pogrešno shvataju da njihovi partneri žele da one budu mršavije, zbog čega odlučuju da drže nezdrave dijete.

"Jedan od načina na koji se može pomoći tim ženama je da ih partneri uvere da ih vole, bez obzira na to koliko imaju kilograma. Takođe, insistirajte na tome da je volite i zbog drugih stvari, koje nemaju veze sa fizičkim izgledom", kaže autorka.

Istraživanje je pokazalo da žene koje smatraju da su zgodnije od svojih partnera nisu sklone tome da drže dijetu.

Rejnoldsova i njena saradnica dr Andrea Melcer kažu da ovi faktori mogu da pomognu u ranom prepoznavanju poremećaja u ishrani.

Sve vesti