Za pretnju Vučićevoj ćerki osam meseci zatvora!

Autor:

Apelacioni sud osudio je na osam meseci zatvora Milovana Raonića (29) iz Sivca jer je u decembru 2016. preko Facebooka ugrozio sigurnost tadašnjeg premijera, sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića pretnjom da će napasti njegovu ćerku.

100
A- A A+
aleksandar vučić, ana brnabić, vučić i brnabić, vučić, brnabić Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Tom pravosnažnom odlukom koja je danas objavljena na sajtu, Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu iz februara ove godine.


U presudi se navodi da je Raonić osuđen jer je 5. decembra 2016. godine, u Sivcu, SO Kula, ugrozio sigurnost Vlade RS - Aleksandra Vučića, pretnjom da će napasti na život i telo njemu bliskog lica, na taj način što je na Facebooku kao jedan od komentara postavio preteću poruku.

Pritvor osumnjičenom za pretnje Vučićevoj porodici


Usled toga su mere obezbeđenja predsednika Vlade RS i članova njegove porodice podignute na najviši nivo, navodi se u presudi.

Uhapšen osumnjičeni za pretnje Vučićevoj porodici!


U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud je pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje kada je našao da je okrivljeni izvršio krivičnopravne radnje bliže opisane u izreci prvostepene presude.


Mediji su nakon hapšenja Raonića pisali da je on ranije osuđivan zbog krađe vozila, te da se na Facebooku krio iza naloga "dete Partizana".

Sve vesti