"Bugi" i "Obrva" dobili novog razigravača

Autor:

Ražon Rondo od 2014. godine promenio četiri kluba.

Ražon Rondo (31) važi za jednog od najboljih "razigravača" NBA lige, ali već tri godine, od napuštanja "matičnog" Bostona, ne može da se skrasi u jednom klubu i ponovo menja "dom".

U velikom trejdu sa kraja 2014. godine stigao je u Dalas (u suprotnom smeru Džej Krauder, Džamir Nelson, Brendan Rajt i pikovi) i činilo se da će sa Maveriksima "pucati" na najviše ciljeve, međutim nakon svađe sa odličnim trenerom Rikom Karlajlom sve je krenulo nizbrdo.

Igrao je za Kingse, pa za Čikago, a od naredne sezone će za Nju Orleans.

Rondo je potpisao jednogodišnji ugovor sa Pelikansima i postao je bitan dodatak timu koji se oslanja na dva superstara pod košem Entonija Dejvisa i Demarkusa Kazinsa.

Mediji navode da je projektovano da Rondo zauzme poziciju startnog plejmejkera, dok će uz njega igrati Džru Holidej (15,4 poena i 7,3 asistencija) koji će se više posvetiti "bekovskim" obavezama i manje držati loptu u svom posedu.


Za sada nije poznato koliko će novca Rondo zaraditi u Pelikansima, a nije na odmet pomenuti da je Holidej potpisao novi petogodišnji ugovor koji može da naraste i do 150 miliona dolara.

Pelikansi su prošlu sezonu završili kao deseti na zapadu sa skorom 34-48.

Tagovi:
Sve vesti