"Bugi" i "Obrva" dobili novog razigravača

Autor:

Ražon Rondo od 2014. godine promenio četiri kluba.

"Bugi" i "Obrva" dobili novog razigravača Foto: Jonathan Bachman/Guliver/Getty Images

Ražon Rondo (31) važi za jednog od najboljih "razigravača" NBA lige, ali već tri godine, od napuštanja "matičnog" Bostona, ne može da se skrasi u jednom klubu i ponovo menja "dom".

U velikom trejdu sa kraja 2014. godine stigao je u Dalas (u suprotnom smeru Džej Krauder, Džamir Nelson, Brendan Rajt i pikovi) i činilo se da će sa Maveriksima "pucati" na najviše ciljeve, međutim nakon svađe sa odličnim trenerom Rikom Karlajlom sve je krenulo nizbrdo.

Igrao je za Kingse, pa za Čikago, a od naredne sezone će za Nju Orleans.

Rondo je potpisao jednogodišnji ugovor sa Pelikansima i postao je bitan dodatak timu koji se oslanja na dva superstara pod košem Entonija Dejvisa i Demarkusa Kazinsa.

Mediji navode da je projektovano da Rondo zauzme poziciju startnog plejmejkera, dok će uz njega igrati Džru Holidej (15,4 poena i 7,3 asistencija) koji će se više posvetiti "bekovskim" obavezama i manje držati loptu u svom posedu.

Rondo Čikago Buls Foto: Guliver/Getty images/Jonathan Daniel


Za sada nije poznato koliko će novca Rondo zaraditi u Pelikansima, a nije na odmet pomenuti da je Holidej potpisao novi petogodišnji ugovor koji može da naraste i do 150 miliona dolara.

Pelikansi su prošlu sezonu završili kao deseti na zapadu sa skorom 34-48.

Tagovi:
Sve vesti