"Mini Modrić" stigao u Primeru

Autor:

Ako znamo da je Zadranin visok 174 centimetra...

0
A- A A+

Navikli smo na to da talentovani igrači sa ovih prostora dobijaju (najčešće pre nego što i zasluže) nadimke koji ih vezuju za aktuelne zvezde svetskog fudbala.

"Novi Falkao", "budući Džerard", "sledeći Ibra"... manje-više forma je ista, a i suština - što pre podići cenu momku i, naravno, time mu učiniti "medveđu uslugu".

Ali, u slučaju Luke Modrića je obrnuto - on je uveliko postao toliko veliko ime, da su fudbaleri počeli da dobijaju nadimke po njemu.

Pre Lobotke, Selta je dovela 20-godišnjeg napadača urugvajskog Defensora, Maksimilijana Gomeza, za četiri miliona evra, kao i Đozabeda Sančeza iz Fulama (26, vezista) za tri i po.

Tako španski mediji dolazak 22-godišnjeg Stanislava Lobotke u Seltu najavljuju i kao dolazak, pazite ovo, "mini Modrića".

Logično je zapitati se, ako znamo da je 31-godišnji Zadranin visok 174 centimetra, koliko je onda visok momak iz Trenčina, Slovačka? Svega 170 centimetara i posle školovanja u Trenčinu i fudbalskih studija u čuvenoj Ajaksovoj akademiji (za koji nije stigao da debituje), ovaj eksplozivni vezista obreo se danskom Nordjelandu u kojem je imao dve dobre sezone.

Iako se nije upisao u strelce, dovoljno dobro je upravljao igrom "divljih tigrova", što je zapalo za oko ljudima sa "Balaidosa", s kojima se brzo dogovorio oko petogodišnjeg ugovora.

Izvor: YouTubeZamišljeno je da Lobotka igra iza centarfora Maksija Gomeza, a da može dobro da se snađe u ulozi polušpica pokazao je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za mlade fudbalere u Poljskoj, gde je impresionirao u duelima Slovačke sa domaćinom, Engleskom i Švedskom.

E, sad... Da li će mu etiketa "mini Modrić" pomoći ili ne u Primeri? Na njemu je...

Sve vesti