Kako se osvaja zlato? DVA treninga na dan utakmice

Autor:

Ne štima još sve na bazenu u Budimpešti, tako da je Savić otkazao trening zakazan za nedelju ujutru, ali...

Vaterpolo reprezentacija Srbije imala je ovog petka prvi trening u plivalištu "Alfred Hajoš" u Budimpešti, gde će se igrati utakmice na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Trening olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona trajao je 60 minuta. Prvo je Vladimir Pavlović odredio pllivačke deonice, sledilo je uvežbavanje tehnike, šutiranja na gol i na kraju igre, navodi se u saopštenju na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

"U nedelju je trebalo da treniramo u devet ujutru. Odlučio sam da taj rad preskočimo, ali ćemo posle podne imati jak trening. Takođe ćemo i na dan susreta sa Južnom Afrikom odraditi jak trening i u teretani i bazenu", rekao je selektor Dejan Savić.

U saopštenju Saveza se navodi da se na svakom koraku oseća da predstoji veliki događaj.

"Istina, još ne štima sve na 'Alfred Hajošu', ali nema sumnje da će do sutra kada startuju žene sve biti kako treba", dodaje se.

Vaterpolo reprezentacija Srbije će u ponedeljak početi učešće na takmičenju u Budimpešti, na kojem će braniti trofej svetskog prvaka.

Srbija je u Grupi C sa Južnom Afrikom, Grčkom i Španijom.

Prva utakmica u preuređenom plivalištu koje na tribinama umesto 6.000 prima 8.000 gledalaca, igraće se protiv Južne Afrike u ponedeljak od 17.30.

Sve vesti