Bruka u finalu ženskog dubla na Vimbldonu

Autor:

Muško finale trajalo je iscrpljujućih četiri sata i 39 minuta. Žensko je završeno brže nego ikada.

Da, momci su itekako poremetili program danas na Vimbldonu, ali... Teško je naći opravdanje za ovakav "nastup" u finalu.

Posle maratona i velike drame u finalu muškog dubla, koje je trajalo četiri sata i 39 minuta, borba ženskih parova za trofej završena je za 56 minuta.

Monika Nikulesku iz Rumunije i Hjao-Čing Čan sa Tajvana ostaće upisane u istoriji tenisa kao finalistkinje najprestižnijeg turnira na svetu koje nisu uspele da osvoje - ni gem!

Neprijatnost se širila ove subote uveče pod svodovima "Centralnog terena" dok je već umorna publika uzalud pokušavala da "digne" Moniku i Hjao-Čing. Nije vredelo.Ruskinje Jekaterina Makarova i Elena Vesnina postale su gren slem šampionke na način kakav do sada nije viđen - 6:0, 6:0.

Šta drugo reći o ovom finalu osim da su Ruskinje, pored 2.000 bodova za WTA listu dubl igračica, zaradile ukupno 400.000 funti, a da je igračicama koje "nisu ni došle na finale" pripalo 1.200 bodova i 200.000 funti zbirno.

Ne ponovilo se...

P. S. Moguće je da će poražene teniserke na konferenciji za medije posle meča ponuditi objašnjenje za istorijski debakl, ali u ovom trenutku teško ga je i naslutiti - delovalo je da povrede nikako nisu slučaj, već...

Tagovi:
Sve vesti