"Spremite" strpljenje: Gužva na granicama

Autor:

Saobraćaj je pojačan na putevima i autoputevima ka letovalištima, a gužva je i na graničnim prelazima.

1
A- A A+
grčka evzoni granica carina turisti turizam put putovanje putnici granični prelaz grčka evzoni carina Foto: MONDO/Lana Stošić

Najopterećeniji su putevi koji iz pravca Hrvatske i Mađarske vode ka Bugarskoj i Makedoniji, saopštio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na GP Horgoš, putnička vozila, na ulazu u Srbije čekaju oko 60 minuta.

Na GP Batrovci zadržavanja za putnička vozila na ulazu u Srbiju na našem GP je oko 30 minuta. Međutim, kako nezvanično saznaju u AMSS, sa hrvatske strane kolona je dugačka nekoliko kilometara, pa je samim tim i zadržavanje višesatno.

Na GP Gradina sa Bugarskom na izlazu putnička vozila zadržavaju se oko 120 minuta.

Na ostalim GP pojačan je broj vozila, a zadržavanja se kreću oko 30 minuta.

Prema informacijama iz sektora za naplatu putarine, svi raspoloživi kanali za naplatu su u funkciji, pa se ne očekuju duža zadržavanja na naplatnim rampama.

U Beogradu, zbog brdske trke "Nagrada Rakovice 2017", koja se boduje za Šampionat Srbije, danas od 9 do 19 časova biće zatvorena deonica puta na Košutnjaku, od Sportskog centra Rakovica do Pionirskog grada.

Sutra će biti završeni radovi na rehabilitaciji Ložioničkog mosta u Užicu.

Hiljade na granici sa Crnom Gorom

Između 12.000 i 13.000 turista ovih dana dnevno prelazi preko najfrekvetnijih graničnih prelaza iz Crne Gore, saopštio je MUP Crne Gore. Najfrekventniji granični prelazi su Sukobin, Debeli brijeg i Dobrakovo.

Izvor: YouTube

Sve vesti