Naši turisti i dalje hoće u Egipat!

Autor:

Srpski turisti ne odustaju od letovnja u Egiptu ni nakon napada koji se odigrao pre dva dana, a onima koji bi eventualno odustali, agencije neće vratiti novac!

13
A- A A+

Naši turisti bez bojazni, uprkos krvavom piru koji se pre dva dana dogodio na plaži u Hurgadi, uživaju na obali Crvenog mora, a od 7.000 onih koji letnji odmor planiraju da provedu u Egiptu, samo nekoliko turista je tokom jučerašnjeg dana odustalo od planiranog puta.

Kako za "Kurir" kaže direktor Jute Aleksandar Seničić, napad u Hurgadi prilikom kojeg je ubijeno dvoje ljudi, a četvoro povređeno, nije razlog da se odustaje od letovanja.

"Prema onome što do sada znamo, nije reč o terorističkom napadu, već o izolovanom slučaju koji je mogao da se desi bilo gde. U svim letovalištima u Egiptu bezbednost je i pre ovog nemilog događaja bila podignuta na maksimum. Važno je da građani znaju da niko od naših ljudi u tom hotelu nije poželeo da napusti hotel, što valjda dovoljno govori da nema razloga za paniku", kaže Seničić i dodaje da je tokom jučerašnjeg ana od ukupno 7.000 prodatih aranžmana, samo 10 odsto odustalo od letnjeg odmora u toj zemlji.

Srbin koji je očevidac tamošnjih događaja za ovaj list je ispričao da su mediji stvorili lažnu sliku o svemu što se tog dana dešavalo u Egiptu.

Više o tome šta je očevidac ispričao o napadu pročitajte na sledećem linku:

Hurgada: Evo šta je bilo, Srbin bio na licu mesta

Aleksandar Seničić naglašava da se turistima koji posle ovog napada odustanu od letovanja u Egiptu, agencije neće vraćati novac.

"S obzirom na to da nije reč o terorističkom napadu, kao i da nije proglašeno vanredno stanje, agencije neće vraćati novac turistima koji odustanu od odlaska u Egipat".

Sve vesti