Halo, ovde Erdogan!

Autor:

Korisnici mobilnih telefona u Turskoj sinoć oko ponoći bili su iznenađeni kada su umesto zvuka uspostavljanje veze čuli glasovnu poruku turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, prenosi AFP.

4
A- A A+


Navodi se da se nakon biranja željenog broja umesto zvuka uspostavljanja veze čula glasovna poruka Erdogana koji je sunarodnicima, povodom godišnjice neuspelog puča u Turskoj, čestitao nacionalni praznik "demokratije i jedinstva" kojim se obeležava pobeda nad pučistima.

"Kao predsednik, šaljem čestitke povodom 15. jula, Nacionalnog dana demokratije i jedinstva, i želim milosrđe mučenicima i zdravlje i sve najbolje herojima (koji su porazili pučiste)", glasila je Erdoganova poruka.

DO POSLEDNJEG STIHA: Erdogan traži zabranu pesme

AFP navodi da se poruka mogla čuti na telefonima korisnika usluga najveće turske mobilne mreže "Turksel", a list "Hurijet" je javio da se poruka čula i u mreži turskog "Vodafona".

AFP podseća da su korisnici mobilnih telefona u Turskoj u trenutku kada je obeležavana godišnjica puča dobijali SMS poruke od Erdogana, ali da se veruje da je ovo prvi put da je korišćena glasovna poruka.

"Dosta više... sada si nam ušao i u telefone... kakva neverovatna uvreda, ovo je poput košmara", napisao je na Twitteru opozicioni poslanik Ajkut Erdogdu.

Sve vesti