Mančester siti kupuje Zvezdine tinejdžere?

Autor:

Braća Luka i Ivan Ilić, prema nezvaničnim informacijama, postaće članovi jednog od najbogatijih klubova na svetu. Mediji spekulišu da će crveno-beli inkasirati do pet miliona evra.

Mančester siti kupuje Zvezdine tinejdžere? Foto: MN Press

Tek što su debitovali u prvom timu Crvene zvezde, braća Luka (18) i Ivan (16) Ilić biće prodati Mančester sitiju!

Nezvaničnu informaciju o tome objavio je u subotu uveče "Mozzart sport", pozivajući se na dobro obaveštene izvore, a u nedelju se ona pojavila i na stranicama "Sportskog žurnala".

Transfer dvojice perspektivnih fudbalera nalazi se u završnoj fazi, ostalo je da u Barseloni obave lekarske preglede i potpišu ugovore, nakon čega bi Ivan do punoletstva nastavio da igra za Zvezdu, a i Luka bi još neko vreme ostao na stadionu "Rajko Mitić".

Posao na koji su crveno-beli bili prinuđeni zbog finansijskih problema koje urgentno treba rešavati, trebalo bi da im donese između tri i pet miliona evra.

Malo, s obzirom na potencijal braće Ilić i cenu koju bi eventualno mogli da dostignu, a sa druge strane i nije baš malo - ako se zna da je "svež" novac neophodan klubu i da su neki stariji i afirmisaniji talenti odlazili iz Zvezde za daleko manje obeštećenje.

Narednih dana trebalo bi da bude jasnije kako stoje stvari po pitanju ovih transfera, a vreme će pokazati koliko je to bio kvalitetan potez za sve tri strane.

Ivan Ilić je prve minute u seniorskoj konkurenciji upisao prošle sezone, na utakmici protiv Spartaka, dok je Luka debitovao pre desetak dana u duelu sa Florijanom na Malti.

Sve vesti