Uhapšeno 360! Na legalu, u provodu...(FOTO, VIDEO)

Uhapšen i jedan od najvećih kriminalaca u Beogradu...Zbog više krivičnih dela policija je uhapsila 360 osoba, a protiv još 202 osobe podnete su krivične prijave, kaže ministar policije. Objavljeni snimci akcije...

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji "Ares", rekao je ministar Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare.

Između ostalog uhapšeni su zbog:

- neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga,

- ubistva u pokušaju,

- silovanja i nedozvoljenih polnih radnji,

- iskorišćavanja maloletnih lica za pornografiju,

- zlostavljanja i mučenja,

- iznude,

- otmice,

- razbojništva,

- teške krađe...

Pogledajte snimke akcije:

Izvor: MONDO/MUP Srbije

Akcija je sprovedena u 27 opština i gradova u Srbiji.

Podnete su krivične prijave tako da je procesuirano ukupno 562 osobe.

Ministar policije je naveo da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, maruihuane i ektazija kao i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane.

Oduzeto je 29 pušaka, 4 automatske puške, 30 pištolja, jedan kilogram eksploziva, šest bombi i više od 3.000 komada municije.

Izvor: Youtube

Zaplenjena je veća količina novca, 19 vozila kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, dodao je Stefanović.

PAO JEDAN OD NAJVEĆIH BEOGRADSKIH KRIMINALACA!

Ministar je rekao da su neke od najvećih zaplena izvedene u Beogradu i Novom Sadu.

U Beogradu je uhapšen D.Ć. (30), kako je rekao Stefanović, pripadnik jedne od dve najveće kriminalne grupe zbog iznude.

"On je uhapšen prilikom pokušaja iznude oko 20.000 evra" rekao je Stefanović i dodao da je prilikom pretresa kod njega pronađeno šest automobila i 20 ključeva drugih vozila, 13 luksuznih satova, kao i 5.500 evra u gotovom novcu.

Policija je u Novom Sadu uhapsila G.B. (39) i M.J. (36) zbog sumnje na neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i kod njih je pronađeno 38 kilograma marihuane, 12 kilograma ekstazija, 2,5 kilograma amfetamina, 460 grama kokaina, kilogram hašisa i tri ištolja.

U Beogradu je uhapšen G.M. (54) zbog sumnje na isto delo, a kod njega je pronađena laboratorija za proizvodnju i oko 60 kilograma marihuane, rekao je Stefanović.

On je dodao da policija nastavlja rad na suzbijanju kriminala i zahvalio pripadnicima policije koji su, zajedno sa nadležnim tužilaštvima, radili na ovoj, kako je rekao, jednoj od najvećih akcija.

Stefanović je ranije danas za TV Pink objasnio da je policija više meseci pratila određene kriminalne grupe i pojedince koji su izvršioci „različitih zadataka“.

"Mislim da ćemo tokom dana moći da saopštimo šta su rezultati tih aktivnosti. Da građani vide da nema vremena u kojem policija ne radi, da nema odmora, pauze, leta, već da smo posvećeni tome da građani budu maksimalno bezbedni“, rekao je Stefanović.

Racija: Zbog mita uhapšeno 47 funkcionera

VELIKA AKCIJA: Uhapšeno 53 zbog korupcije!

Velika akcija:Uhapšeno 30 policajaca u Čačku VIDEO

Sve vesti