Odbojkašice trijumfalno napuštaju Japan

Autor:

Ekipa Zorana Terzića pobedom je završila drugi vikend Gran prija u Sendaiju

0
A- A A+
Stefana veljković i brankica mihajlović Foto: MN Press

Odbojkašice Srbije pobedom napuštaju Sendaji. Posle poraza od Brazila u prvom meču, upisale su dve pobede - posle Japana savladale su danas i ekipu Tajlanda.

Trijumfovale su protiv Tajlanđanki rezultatom 3:1, po setovima 25:17, 23:25, 25:16, 25:19, u utakmici poslednjeg, trećeg kola grupe D, drugog vikenda na Gran priju.

Srbiju su predvodile Brankica Mihajlovć sa 20 poena i Stefana Veljković sa 15, dok je 12 poena postigla Jovana Stevanović.

U ekipi Tajlanda najefikasnija je bila Ajčaraporn Kongjot sa 13 poena.

Ekipa Zorana Terzića napušta Japan ukupnim skorom od pet pobeda i jednim porazom i kao prvoplasirana odlazi sutra na treći turnir Gran prija, koji će se održati u Hong Kongu.

"Zadovoljni smo prvim mestom i u ovoj grupi i u ukupnom plasmanu. Utakmica je bila možda neočekivano laka za nas, dobro smo pokrili neke situacije u kojima Tajland igra kombinovano. To smo dobro radili većim delom utakmice, osim u drugom setu. To je možda razlog za brigu, ne zato što smo izgubili set, nego jer nismo igrali svoju igru", rekao je selektor Terzić za Odbojkaški savez Srbije.

"U trenucima kada je bio egal, uvlači se strah u igračice, na tome mora da se malo radi, to je više psihologija nego taktika. To su normalne stvari, ima mnogo novih igračica. Polako sve dolazi na svoje, nadam se da će u skorije vreme to izgledati mnogo bolje".

Jovana Stevanović kaže da je bilo nezgodno igrati protiv Tajlanđanki.

"Tajland je vrlo nezgodna ekipa, igra totalno drugačiju odbojku od one na koju smo navikli, bilo je teško u početku, ali bile smo koncentrisane, ozbiljno smo shvatile protivnika i zbog toga je ovakav rezultat. U drugom setu smo se malo opustile, što je Tajland kaznio, ali smo na se brzo vratile u igru".


Srbija će u sklopu trećeg vikenda na Gran priju, od 21. do 23. jula, igrati u grupi G u Hong Kongu sa Rusijom, Japanom i Kinom.

"Generalni smo svi smo zadovoljni ostvarenim. Imale smo male oscilacije u sve tri utakmice, ali smo uspele sa tim da se izborimo i da pružimo maksimum. Idemo dalje, naredni vikend, nadamo se istim rezultatima", rekla je Stevanović.

Sve vesti