Ubistvo na Zakintosu: Šutirali ga u glavu 19 puta

Grčki dnevnik "Elefteros tipos" objavio je strašne podatke iz istrage o ubistvu Amerikanca Bakarija Hedersona na Zakintosu. Mladića velika grupa nasilnika udarala rukama i nogama udarila 19 puta u glavu. Umro posle trećeg udarca nogom.

55
A- A A+

Na osnovu dokaza, snimaka i izjava svedoka i osumnjičenih u istrazi, navodi se kakve su sve povrede nanete 23-godišnjem Amerikancu.

"Primio je 19 udaraca u glavu, koja je izgledala 'kao fudbalska lopta', a većina udaraca je izgledala kao da je neko izvodio penal - žestokim udarcima nogu. Sigurno je preminuo posle drugog-trećeg udarca", navodi se u dokumentima istrage.

Srbin sa Zakintosa: Amerikanac me gađao flašom

"Elefteros tipos" navodi i izjavu 21-godišnje devojke iz Srbije koja se bila u društvu grupe Amerikanaca i koja je, navodno, bila povod svađe.

Izjava bolničara

"Elefteros tipos" citira i izjavu bolničara koji je kolima Hitne pomoći došao na mesto zločina. "U 3:18 smo dobili poziv da u glavnoj ulici u centru Laganasa leži čovek bez svesti koji ne diše. Odmah sam se sa kolegom uputio na mesto nesreće. Bio je bez svesti, nije disao, bile su očigledne povrede glave, ogrebotine i krv u desnoj polovini lobanje. Odveli smo ga u kliniku u koji smo stigli u roku od pet minuta. U kolima Hitne pomoći smo pokušavali reanimaciju", rekao je on.

Ona kaže da je 7. jula u 2:30 izašla sa ostalim kolegama u bar u kojem sam upoznala trojicu Amerikanca i sa kojima je zajedno pila piće. Medu njima je i bio tamnoputi mladić čije ime tada nije znala.

"Oko 3:00 pala mi je čaša na pod i sagla sam se da je podignem. Kada sam se pridigla videla sam jednu osobu srpske nacionalnosti kako gura tamnoputog muškarca iz mog društva i njegov udarac pesnicom. Onda je tamnoputi muškarac uzeo flašu i udario ga po glavi. Nakon toga izašao je iz bara sa trojicom Amerikanaca, a za njima je krenulo otprilike tridesetak Srba, koji su počeli da tuku Amerikanca", dodala je ona.

"Amerikanci su trčali, a ostali Srbi za njima. Ja ih nisam pratila jer sam primila udarac u nameri da ih razdvojim. Nakon pet minuta otprilike sam došla na mesto odakle su počeli da trče i videla sam tamnoputog muškarca kako leži na ulici, u nesvesnom stanju i kako mu ide krv iz očiju", rekla je 21-godišnja devojka iz Srbije i dodala da je "jedan Amerikanac stajao pored njega i pokušavao da mu pomogne.

Izvor: youtube

"Amir, koji je bio zadužen za lokal, me je pitao ko me je udario. Rekla sam da ne znam, a onda je on je otrčao za ostalima“, navela je ona.

Suđenje u Patrasu

Suđenje osumnjičenima za prebijanje na smrt američkog turiste odvijaće se u Patrasu, prenela je danas Tanjugu branilac jednog od osumnjičenih Srba, Zora Dobričanin Nikodinović. Prema njenim rečima, njen branjenik Dušan Ranković još čeka lekarski pregled zbog povreda glave koje je zadobio u tom incidentu, dok su ostali osumnjičeni sa Zakintosa već prebaceni u pritvor zatvora u Patrasu. Odatle će ih, kako je dodala, u toku sledeće sedmice rasporediti, najverovatnije u različite zatvore po Grčkoj, do početka suđenja koliko im je sada određen pritvor. Mlađa punoletna lica, pa i njen drugi klijent Milos Ilić, verovatno će biti smešteni u pritvoru Zatvora za maloletnike koji se nalazi pored Atine, napomenula je Dobričanin.

Novi snimak tuče sa Zakintosa! (VIDEO)

Na pitanje policije da li je radila u lokalu dala je negativan odgovor, a na pitanje da li je poznavala nekog iz grupe Srba i da li bi mogla da ih prepozna, ona je odgovorila da ih je videla prvi put.

"Ne sećam ih se jer sam i ja previše popila i sve se desilo jako brzo", rekla je, ali je na fotografijama prepoznala žrtvu, zatim, 33-godišnjeg Srbina sa britanskim pasošem i grčkog barmena", rekla je mlada Srpkinja.

Amerikanac je ubijen na grčkom ostrvu Zakintos 6. jula, nakon toga uhapšeno je devet osoba, medu kojima sedam srpskih državljana. Petorica su ostavljeni u pritvoru a dvojica su do suđenja pušteni na slobodu uz kauciju.

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

Istraga bi trebalo da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.

Sve vesti