Skandal s "umrlicom" Vučića: Živ sam i sekiram ih!

Skandalozna "umrlica" s likom predsednika Srbije objavljena je na Twitteru, ali je u međuvremenu uklonjena sa naloga na kojem je bila postavljena. Šta na to kaže Aleksandar Vučić.

152
A- A A+

Predsednik Vučić je na to reagovao rečima da ne samo da je živ i zdrav, već i dobre volje. Pred sastanak u SAD sa šefom Nacionalne garde, dodao je da je velika čast i za Srbiju i za njega lično što će ga američki zvaničnik primiti u svojoj kuću, u znak posebnog poštovanja.

Za pretnju Vučićevoj ćerki osam meseci zatvora!

"Umrlica"

Na toj "umrlici" je napisano: "Umro je naš Vučić. Dragi naš Vučiću neka te anđeli večno čuvaju u sumpornom jezeru." Kao "ožalošćeni" navedeni su "Mi mudri i pametni SNS sendvičari iz Centralne ljubavne uprave", a uz to je stavljen i znak srca.

"Živ sam, dovoljno zdrav da se sekiraju mnogo što ne mogu da me pobede", rekao je Vučić šaljivo novinarima koji izveštavaju o njegovoj poseti Vašingtonu.

Umrlica sa likom Aleksandra Vučića koja se pojavila na društvenim mrežama predstavlja vrhunac kampanje koja se skoro dva meseca vodi protiv predsednika Srbije, istakla je danas potpredsednica Vlade Srbije i članica predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

"Toliki stepen mržnje, da se izabrani predsednik Srbije stavlja na umrlice, do sada nije viđena u Srbiji. Ne znam šta je mogla biti namera autora, osim da pokuša da legalizuje nasilje u društvu, i to u trenutku dok se kao društvo još oporavljamo od brutalnih ubistava u centrima za socijalni rad čije su žrtve bili žene i deca", upozorava Mihajlovićeva.

 Narodna poslanica Dubravka Filipovski (vanstranački, tzv. samostalni poslanik) danas je najoštrije osudila objavljivanje "umrlice" sa likom Aleksandra Vučića na Tviteru i zatražila od MUP-a i Odeljenja za visokotehnološki kriminal da u najskorijem roku identifikuju lice koje se krije iza Tviter naloga "Hvala Vučiću" i koje je na toj društvenoj mreži objavilo, kako kaže, jezivu fotomontažu.

Albanci preterali: Umrlica za ministra Jablanovića

"Ne postoji opravdanje za one koji su se iz očaja i mržnje, nemoći ili bilo kog drugog razloga upustili u ovu vrstu političke komunikacije", navodi Dubravka Filipovski u saopštenju.

Ona je dodala da je Aleksandar Vučić za neke, očigledno bolesne umove, postao opsesija i paranoja koja prevazilazi granicu normalnog političkog delovanja i pretvara se u bolesnu kampanju.

Sve vesti