"Druga ABA liga" kreće ove jeseni!?

Autor:

Predsedništvo ABA lige na sastanku u Beogradu analiziralo i predvidelo sve neophodne korake koje je potrebno napraviti kako bi Druga liga počela sa sezonom 2017/18. Čeka se odluka Skupštine.

"Druga ABA liga" kreće ove jeseni!? Foto: MONDO/Mario Milojević

Direktor ABA lige Krešimir Novosel najavio je nedavno, prilikom intervjua za MONDO, formiranje "Druge ABA lige". Tom prilikom čelnik regionalnog takmičenja rekao je da bi već tokom ovog leta u vezi s tim mogli da se povuku konkretni potezi.

Manje od dve nedelje kasnije, na sastanku Predsedništva ABA lige j.t.d. i menadžmenta ABA lige j.t.d. održanom u Beogradu odlučeno je da se počne s realizacijom projekta, koji bi imao snažan uticaj na razvoj košarke u regionu.

"Na osnovu već pristiglih prijava, Predsedništvo ABA lige j.t.d je konstatovalo veoma jak interes i potrebu svih košarkaških subjekata u regionu za pokretanje Druge ABA lige. Uz zaključak da se radi o projektu koji će imati snažan uticaj za razvoj košarke, Predsedništvo ABA lige j.t.d. je analiziralo i predvidelo sve neophodne korake koje je potrebno napraviti kako bi ona počela sa sezonom 2017/18. A, koji će biti razmatrani na narednoj Skupštini ABA lige j.t.d. kada će biti doneta i konačna odluka po tom pitanju", piše u saopštenju ABA lige. 

MONDO: Kada počinje i kako će izgledati B ABA liga

Predsedništvo ABA lige je istaklo i da pripreme za organizuju turnira za mlađe kategorije (U19) teku po planu, kao što je slučaj i sa Superkupom u Baru.

Na osnovu predloga i planova menadžmenta, Predsedništvo ABA lige je konstatovalo da su predviđene sve aktivnosti koje je potrebno sprovesti u cilju adekvatne pripreme sezone 2017/18 i dizanja kvaliteta takmičenja.

"U tom duhu, Predsedništvo i menadžment ABA lige j.t.d. su održali sastanak sa Sudijskom komisijom i analizirali tok sprovođenje odluka Skupštine ABA lige j.t.d. koje imaju za cilj konstantno dizanja, već zavidnog nivoa suđenja", navodi se u saopštenju.

Tagovi:
Sve vesti