Radovi i na Vračaru:Menja se Ulica Bore Stankovića

Autor:

Rekonstrukcija ulice Bore Stankovića u beogradskoj opštini Vračar počela je danas, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića radovi će trajati oko pet meseci.

0
A- A A+

obilićev venac, radovi, havarija, cev, pukla cev, voda, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


"Ulica će biti urađena na potpuno drugačiji način, imaće kolovoz širine šest metara, trotoare po tri metra sa svake strane i više od dva metra zelenog pojasa", naveo je Vesić i istakao je da će biti zamenjena kompletna infrastruktura ulice.

Kako je naglasio, radovi koštaju 71,8 miliona dinara i trajaće oko pet meseci.

Vesić je podvukao da je rekonstrukcija ulice Bore Stankovića važna iz nekoliko razloga.

"Prvo, ova ulica pokazuje koliko su se sporo neke stvari dešavale u gradu. Da bi ova ulica bila rekonstruisana sve je bilo spremno još 2008. godine. Od tada opština Vračar nije uspevala da reši imovinsko-pravne odnose, odnosno da raseli par baraka odavde i čekalo se dobrih devet godina da počne rekonstrukcija ove ulice", ispričao je Vesić.

Beograd dobija novi bulevar sa pametnim semaforima

Novo rukovodstvo opštine Vračar, koje je izabrano prošle godine, uložilo je ogroman napor da se te stvari reše i za manje od godinu dana rešeni su svi imovinsko-pravni odnosi i počelo se sa rekonstrukcijom ulice, istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, rešavanjem problema u ulici Bore Stankovića konačno će se formirati porta Hrama Svetog Save, čime će biti završeno uređenje okoline Hrama.

Tako će, dodao je Vesić, biti stvoreni uslovi da se sledeće godine, zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom, uredi prostor oko Hrama Svetog Save koji trenutno nije uređen na najbolji mogući način.

Punom parom: Kreću radovi i u Bulevaru oslobođenja

"Ulica Bore Stankovića danas je prometnija nego što je bila ranije jer je deo saobraćaja sa Bulevara oslobođenja, čija je rekonstrukcija u toku, prebačen na ovu stranu. Zato će se ova ulica raditi u etapama, od Katanićeve do Stojana Protića, kako bi stalno mogao da funkcioniše saobraćaj", obrazložio je Vesić.

Početku radova je, između ostalih, prisustvovao i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković.

Sve vesti