Zategnite se za mesec dana! (VIDEO)

Autor:

Ako želite da se zategnete i definišete mišiće, radite sledeće vežbe naredne četiri nedelje, po 10 minuta dnevno.

0
A- A A+
Marija Atanasković, Garmin, Sat, Smart Watch, Gedžeti, Fitnes, Vežbe, Vežbanje, Garmin Vivosmart HR, Garmin sat Foto: MONDO/Stafan Stojanović

Radite "izdržaj" tako što ćete stati u isti položaj kao da radite sklekove, samo se nećete spuštati i dizati, već ćete se održavati u tom položaju 15 sekundi.

Nakon toga, za početak radite pet sklekova, a kasnije povećavajte broj ponavljanja.

Sledi vežba za butine i guzu koja se radi tako što se oslonite na šake i kolena, ispružite levu ruku i desnu nogu, pa savijte tako da laktom leve ruke dohvatite koleno desne noge. Zatim to uradite drugom nogom i drugom rukom.

Čučnjeve radite tako što ćete noge blago raširiti i čvrsto se osloniti na stopala, a zatim "sesti" na zamišljenu stolicu, pa ustati. Za početak uradite pet ponavljanja.

Trbušnjake radite tako što ćete leći na leđa, saviti noge u kolenima, a ruke ispružiti iznad glave. Podignite gornji deo tela i šakama dodirnite pete, pa se vratite u početni položaj.

Za sledeću vežbu potrebno je da budete oslonjeni na šake i na stopala, ali da ste leđima okrenuti podu. Podignite jednu nogu uvis, a zadnjicu spustite skoro da dotaknete pod, pa se opet vratite u početni položaj (noga ostaje podignuta).

Lezite na stomak, tako da su vam ruke ispred glave, savijene u laktovima. Podižite samo gornji deo leđa i spuštajte se u početni položaj.

Da bi vam bilo jasnije kako se rade sve ove vežbe, pogledajte sledeći video:

Izvor: YouTube

Sve vesti