• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uber i Džon Dir žele u Srbiju!

Izvor MONDO/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicima američkih kompanija, poput Ciska (CISCO), Dženeral elektrika i drugih, kojima je predstavio mogućnosti investiranja u Srbiji.

 Vučić u SAD - Uber i Džon Dir žele u Srbiju!    Izvor: MONDO/Služba za saradnju s medijima

Kompanija Uber je na sastanku izrazila interesovanje za ulazak na srpsko tržište i ulaganja u sektor turizma, dok je kompanija Džon Dir pokazala interesovanje za infrastrukturne projekte u Srbiji.

Šef srpske države sa američkim biznisom se susreo na Kapitol hilu, u Poslovnom savetu za međunarodno razumevanje (Busines council for international undestanding), koji okuplja oko 200 kompanija, zainteresovanih za ulaganja u različite sektore privrede.

Na sastanak sa Vučićem došli su predstavnici različitih kompanija, među kojima su Cisko, Koka Kola, Uber, Rio Tito, Behtel, Dženeral elektrik, NCR, Motorola, Friport, XCube, i druge firme iz oblasti rudarstva, građevinarstva...

Predstavnici Poslovnog saveta ocenili su da su ekonomski odnosi SAD i Srbije u usponu, te da postoje znatno veće mogućnosti za unapređenje trgovinske razmene i dolazak većeg broja američkih investitora.

Velike mogućnosti za saradnju locirane su pre svega u auto industriji, IT sektoru, farmaceutskoj industriji i industriji obnovljivih izvora energije.

Vučić u SAD: Moskva, Bitići, paljenje ambasade...

Predsednik Vučić informisao je predstavnike velikih američkih kompanija o ekonomskim reformama koje je Srbija preduzela poslednjih godina i o poboljšanju poslovne klime.

Istakao je da se puno ulaže u poboljšanje putne infrastrukture i da je zemlja politički stabilna, kao i da ima program podsticaja za investitore, što je čini jednom od najboljih investicionih destinacija na Balkanu.

Poslovni savet se bavi promocijom ulaganja i trgovinske saradnje, i cilj mu je da podstiče domaću industriju, kao i razvoj u zemljama u koje ulažu.

Prema poslednjim podacima, inače, ukupna robna razmena 2016. između SAD i Srbije iznosila je 574,5 miliona dolara, što je 6,5 odsto više u odnosu na 2015.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

iz sljivika

Zuti su unistili a vi dokusurili IMT po direktivi spolja, i sad uvaljujete srbima strane traktore i prikljucke. IMT je bio okosnica srpske poljoprivrede a vi ste ga svesno satrli umesto da uz IMR bude strateski vazna fabrika, poput Fijata ili Zelezare u Smederevu.

Che

Naprednjaci su najodgovorniji za unistavanje srpske industrije traktora a sada daju subvencije za kupovinu kineskih traktora i u zemlju planiraju da dovedu americkog proizvodjaca....Da li postoje oni koji veruju da ova vlast ima dobre namere......?

brane121

@Che postoje.....

special image