Sve što treba da znate o depilaciji

Autor:

Da li vosak može da povredi "osetljiva mesta" i odgovori na još neka pitanja u vezi s depilacijom koja muče devojke u vreme sezone bikinija.

0
A- A A+

Leto je i plaže i bazeni čekaju na vas, ovo je doba bikinija i doba... depilacije. Stručnjaci "razbijaju" najčešće mitove u vezi sa ovom metodom odstranjivanja neželjenih dlačica.

Koliko boli

Nema devojke koja nije čula bar jedno horor iskustvo poznanice nečije poznanice, najčešće u vezi sa brazilskom depilacijom.

Istina je da prvi put boli. Prilično. Ali, nije neizdrživo inače se nijedna devojka ne bi ponovo odlučila da to uradi, zar ne? Ako vam je za utehu, ako redovno odlazite na depilaciju, bol se smanjuje i postaje sve podnošljiviji.

Da li će dlačice potamneti ili postati "jače"

Nema mnogo mudrosti oko ovoga. Rast malja je hormonski uslovljen, dakle, jedino što može da izazove jačanje dlaka ili njihovo pojavljivanje na mestima na kojima ih ranije nije bilo su hormonske promene. Depilacija (ni ona voskom, ni korišćenje depilacionih krema, ni brijanje) ne mogu dovesti do "jačanja" dlačica, promene njihove boje niti njihovog širenja, piše Medical Daily.

Šta ako preskočite "termin"

Ako se redovno depilirate voskom, a morate hitno da se rešite dlačica koje ipak još nisu dovoljno dugačke za depilaciju, možete slobodno da se obrijete. Neće se desiti ništa strašno. Sledeći put kad odete na depilaciju, sve će biti kako ste navikli.

Da li možete da se depilirate tokom menstruacije

Ako vama ne smeta, i ako koristite tampon, činjenica da imate menstruaciju neće smetati ni kozmetičarki koja treba da vam uradi depilaciju. Ipak, imajte u vidu da koža može biti osetljivija, tako da će vas depilacija možda boleti više nego obično.

Da li morate da budete bez gaćica tokom brazilske depilacije

Da, tako je jednostavnije, a i veće su šanse da budete zadovoljni rezultatima.

Da li vosak može da izazove opekotine

Ne, pošto postoji standard za temperaturu do koje se vosak zagreva. Ukoliko ste zabrinuti, kozmetičarka vam uvek može naneti malu količinu voska na ruku, da proverite temperaturu.

Kozmetičari bi voleli da znate OVO o depilaciji

Kako da sprečite urastanje dlaka

Šta muškarci misle o dlačicama "tamo dole"

Tagovi:
Sve vesti