Matić dao reč Alegriju?

Autor:

Reprezentativac Srbije posle nerealizovanog transfera u Mančester junajted, želi da pređe u Juventus, piše "Korijere delo sport".

Matić dao reč Alegriju? Foto: MN Press

Svakog leta u evropskom fudbalu ima po nekoliko igrača čiji transferi se pretvore u višemesečne "sapunice" sa bezbroj novih detalja, spekulacija, obrta, veleobrta...

Ove godine se jedna od takvih priča vrti oko Nemanje Matića, koga je menadžer Čelsija Antonio Konte prebrisao iz svojih planova, ali reprezentativac Srbije nikako da definitivno raskrsti sa "plavcima" i pronađe novi klub.

Prvo se čekalo da Čelsi pronađe adekvatnu zamenu i u tom čekanju je propao "već viđeni" transfer u Mančester junajted.

Potom je Matić dovođen u vezu sa Milanom, Interom i Arsenalom, a sada italijanski "Korijere delo sport" piše da sjajni "vezista" želi u - Juventus.

Navodno je Matić dao reč treneru crno-belih Masimilijanu Alegriju i da preko svog menadžera pokušava da spusti cenu, kako bi Juve lakše platio obeštećenje za njega.

Gazda Čelsija Roman Abramovič za Matića traži 40 miliona funti, koliko je pre nekoliko dana platio Monaku za Tiemua Bakajoka.

Srpskom reprezentativcu svakako je u interesu da posao bude sklopljen što pre, jer Čelsi ove nedelje putuje na turneju po Aziji, a on će ostati u Londonu da trenira sam.

U istom statusu je i centarfor Dijego Kosta, s tim da on nije ni počeo pripreme sa šampionom Engleske, već se nalazi na odmoru u Brazilu i tamo čeka realizaciju transfera u Atletiko Madrid.

Sve vesti