Važna informacija za srpske turiste na Sitoniji

Autor:

Zbog poplava koje su pogodile Sitoniju na Halkidikiju u Grčkoj, Generalni konzulat u Srbiji otvorio je za srpske turiste poseban broj, na kom mogu dobiti sve informacije o trenutnoj situaciji.

1
A- A A+

Generalni konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić obišao je mesto Toroni na Sitoniji, koje je najviše pogođeno poplavama i odakle su se, u jutaranjim časovima, javili srpski građani koji su tamo na letovanju.

Važna informacija dobijena od lokalnih vlasti, za sve koji su pretrpeli štetu na vozilima, jeste da će im sutra izdati potvrdu o vanrednoj situaciji koja će koristiti licima kod naplate štete kod osiguravajućih kuća, navedeno je u saopštenju.

Radi eventualnih daljih informacija o nastaloj situaciji, svi zainteresovani u naredna 24 sata mogu da se obrate na telefon Generalnog konzulata Srbije u Solunu +30 2310 244 265, navedeno je na sajtu konzulata.

Pavić se uverio u ozbiljnost situacije, ali i u činjenicu da padavine polako prestaju, mada pojedini delovi tog mesta još nisu pristupačni, saopštio je Generalni konzulata Srbije u Solunu.

U kontaktu sa lokalnim vlastima, dobijena je informacija da se voda polako povlači i da se potpuni prestanak padavina očekuje u toku noći, kada bi trebalo da se prilike normalizuju.

Haos u Grčkoj: Poplave, jaka kiša, 15 stepeni!

Hladno vreme, kiša i jak vetar u Grčkoj napravili su velike probleme srpskim turistima koji letuju u toj zemlji.

Najkritičnije je u mestu Toroni na Sitoniji, a na fotografiji koja kruži društvenim mrežama vidi se kako je jedan deo grada poplavljen.

Gosti iz Srbije, koji koji su odseli u jednom hotelu na Sitoniji, evakuisani su danas zbog reke koja se izlila i poplavila ceo kraj, piše "Kurir".

Oluja koja je zahvatila Grčku dobila je naziv "Meduza".

Sve vesti