• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi porez na kafanske pevačice

Izvor mondo.rs

Vlasnici diskoteka, kafana i restorana u Srbiji ubuduće će morati da plaćaju porez za angažovanje estradnih pevača, koji će minimalno iznositi 200 dinara po nastupu, i to za svakog člana benda, piše danas beogradska štampa.

Gazde klubova, po novoj odredbi Zakona o radu, dužne su da pre svakog nastupa sklapaju posebne ugovore o delu s pevačima i muzičarima, a najmanja dozvoljena visina honorara za svakog pojedinačno biće 1.200 dinara. Na tu sumu moraće da plate 17 odsto poreza, što iznosi oko 200 dinara po čoveku.

Ove nove odluke Vlade Srbije o primeni Posebnog kolektivnog ugovora za angažovanje estradno-muzičkih umetnika moraće da se drže svi koji u Srbiji žele da angažuju pevače, piše "Informer".

Andrija Bajić, predsednik Udruženja estradnih umetnika i izvođača Srbije, kaže da će umetnici imati obavezu da ugostiteljima pre potpisivanja ugovora prilože licencu, odnosno dozvolu za rad koju dobijaju od Udruženja.

Patrijarh: Plaćaćemo porez kada država vrati oteto

"Ugostitelj mora da traži uverenje za rad pre nego što sačini ugovor, kako bi i on bio zaštićen. Pošto su pevači uglavnom angažovani na više različitih mesta, oni moraju sa svakim vlasnikom da potpišu ugovor. Minimalna cena za jedan nastup je oko 1.200 dinara po svakom članu benda. Na tu cifru moraju da plate i 17 odsto poreza, što iznosi oko 200 dinara po čoveku. Međutim, ako gazda lokala angažuje muzičara koji nema regulisane doprinose, moraće da plati dažbine koje iznose čak 60 odsto od visine honorara", rekao je Bajić.

Prema njegovim rečima, inspektori će redovno obilaziti objekte i proveravati da li ugostitelji poštuju odluku Vlade Srbije.

Komentari 21

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

IROK

Jedna Ceca ode do Ciriha i uzme 60 000 franaka za vece. Aca Lukas 30 000 i tako dalje da ne nabrajam. A nasa drzava ne vidi dinar od toga. I sad ko je lud ovde? Ovo se oporezuje kao extra profit a ne kao najniza socijalna kategorija.

Miroslav Surcin

Bravo za ovu odluku, zaradjivali milione na crno

Milena-87

Dodro ste se setili...

special image