Svetska bronza za srpski dvojac

Autor:

Srpski veslački dvojac bez kormilara Viktor Pivač i Martin Mačković osvojio je treće mesto na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Plovdivu u Bugarskoj.

0
A- A A+

Viktor Pivač i Martin Mačković okitili su se bronzanom medaljom na SP za seniore do 23 godine. Srpski dvojac bez kormilara ostvario je rezultat 6:34,10 minuta.

Novi svetski prvaci postali su Rumuni rezultatom 6:31,79 minuta, dok je srebro osvojila posada iz Francuske - 6:33,49 minuta.

Pivać i Mačković stigli su do četvrtog uzastopnog odličja na planetarnim šampionatima za mlađe seniore. Pre ove bronze osvojili su treća mesta i 2014. u Varazeu i 2015. u Plovdivu, kao i zlatnu medalju prošle godine u Roterdamu).

"Ovo nam je bila jedna od najtežih trka u dosadašnjoj karijeri i presrećni smo zbog činjenice da smo četvrti put uzatsopno stigli do postolja Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine. Mislim da to nikome do sada na svetu nije pošlo za rukom. Po planu smo izveslali prvih 1.500 metara, a planirali smo da u poslednjoj četvrtini trke napadnemo zlato. Nismo uspeli u tome, kao da nam je ponestalo snage. Francuzi su mnogo bolje finiširali i oni su nas prvi pretekli. U jednom trenutku smo pali na četvrto mesto, pošto su nas stigli i Amerikanci, ali smo poslednjim atomima snage uspeli da u poslednjih nekoliko zaveslaja stignemo do postolja", rekao je Viktor Pivač.

Štroker dvojca Martin Mačković prezadovoljan je postignutim rezultatom u Bugarskoj.

"Za šampionat u Plovdivu zajedno smo se pripremali svega 25 dana, a trke u Bugarskoj su nam bile prve zajedničke nakon prošlogodišnjeg šampionata u Roterdamu. U kvalifikacijama i polufinalu nismo bili na najvišem nivou, ali smo se naštimovali za finale i zasluženo stigli do postolja. Vodili smo žestok duel sa Amerikancima u poslednjih 500 metara, a mislim da je naša želja, koja se prostirala do neba, presudila da dobijemo tu bitku i da osvojimo bronzu", rekao je Mačković.

On je rekao da obojica mogu da budu ponosni što konkurenciju mlađih seniora završavaju sa četiri uzastopne medalje sa svetskih šampionata, ali da je to tek početak.

"Pivaču i meni je ostala još godina dana studija u Americi, a plan je da se posle toga vratimo u Srbiju, nastavimo sa paklenim treninzima, popravimo mnoge stvari i počnemo da dokazujemo svoj kvalitet u konkurenciji seniora. Krajnji cilj su naravno Olimpijske igre u Tokiju 2020, prema kojima krećemo sa mnogo samopouzdanja i motiva zbog svega što smo napravili do sada", naveo je Mačković.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti