Fonet

Posle 150 godina, prvi predsednik SAD koji nema...

Autor:

Američki predsednik Donald Trump prekršio je tradiciju staru 150 godina, prvi je predsednik bez kućnog ljubimca u Beloj kući.Tramp je prekršio obrasce predsednikovanja Sjedinjenim Američkim Državama u gotovo svakoj važnijoj kategoriji i prvi je američki predsednik bez kućnog ljubimca.

On je najstariji vrhovni komandant, najbogatiji predsednik i prvi bez ikakvog vojnog iskustva ili iskustva u radu u vladi.

Takođe je jedan, od samo dva predsednika od 1888. koji su dobili izbore ne dobivši i većinu glasova na nacionalnom nivou.

Ništa manje važno i jedinstveno je to što je on prvi predsednik bez kućnog ljubimca u skoro 150 godina, piše Ekonomist.

Tramp uz dezert:A što smo u Avganistanu 17 godina?

Poslednji predsednik bez ljubimca bio je Andrju DŽonson, koji je s položaja otišao 1869. i najpoznatiji je po tome što je bio jedan od samo dva predsednika protiv kojih je pokrenut postupak za smenu - "impičment".

Drugi, Bil Klinton, imao je psa i mačku.

Prema predsedničkom muzeju kućnih ljubimaca, Bela kuća bila je dom za više od 300 životinja, desetaka pasa, konja i ptica do ponekog medveda, tigra i aligatora.

Šta zna Donald šta je Daft Punk... (VIDEO)


Tu je i par oposuma, Linkolnovi koza i jarac, nilski konj Bilija, Džefersona dva mlada grizlija i drugi.

Teodor Ruzvelt imao je uvjerljivo najveću menažeriju. Za svog mandata on se brinuo za 50 životinja, uključujući jazavca, sovu, hijenu Bila i jednonogog petla.

Iako životinje vole, Amerikanci svih političkih boja, njihova popularnost u Beloj kući ipak nije jednaka u obe velike stranke. Predsednici demokrate u proseku su imali po šest životinja, a republikanci devet.

Trampu, koji je suočen s kritikama zbog haotičnog upravljanja i mutnih veza između ljudi iz njegove kampanje i Rusije, dobro bi došlo životinjsko društvo, primećuje Ekonomist. Bar se ne bi odavale tajne medijima, osim papagaja, zaključuje list.

Hariju Trumanu, predsedniku SAD od 1945. do 1953. godine, često se pripisuje izjava "ako želiš prijatelja u Vašingtonu, nabavi psa", podseća list.

Povezano

Sve vesti