Beta

Goreo automobil bivšeg predsednika opštine Zvečan

Autor:

Automobil bivšeg predsednika opštine Zvečan Dragiše Milovića izgoreo je noćas oko tri sata u Zvečanu.

0
A- A A+

automobil, požar, eksplozija Foto: MONDO, Jelena Stokić, ilustracija Ilustracija


Automobil marke "Opel astra" izgoreo je jutros oko tri sata, u ulici "Prote Stojana" u Zvečanu, a vatra se proširila na auto parkiran u blizini. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Iz Kosovske policije je saopšteno da je uviđaj obavljen, ali da još ne mogu da kažu da li je požar podmetnut.

Kosovo: Zapaljen auto Marka Jakšića


Dragiša Milović ocenio je da je reč o političkoj poruci neistomišljenika i odbacio mogućnost da je paljenje automobila etnički motivisano.

"Verujem da je ovo poruka onih koji su trenutno na vlasti da ne razmišljam o eventualnoj kandidaturi za lokalne izbore. Siguran sam da je ovo delo kriminalaca koji poslednjih godina drže pod kontrolom sever Kosmeta", kazao je Milović za agenciju Beta.

On je dodao "da ga ovaj slučaj nije uplašio i da će svoje stavove i ideje zastupati i dalje".

Po ko zna koji put. Zapaljen auto Srbina na Kosovu


Milović je ortoped u KBC u Kosovskoj Mitrovici.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije danas je osudila incident u Zvečanu.


U saopštenju te vladine kancelarije se navodi da je srpski narod na Kosovu i Metohiji kontinuirano je izložen napadima i zastrašivanju, a sinoćni incident koji se dogodio u neposrednoj blizini dečijeg obdaništa i stambene zgrade, sasvim sigurno dodatno unosi nespokojstvo i nemir.

Iza ovog akta, ko god da ga je počinio, krije se pokušaj da se kod građana srpske nacionalnosti izazove strah i nesigurnost.

"U trenutku kada se pred srpskim narodom u Pokrajini nalaze brojni izazovi, oni kojima nije stalo do mira i napretka, učiniće sve da izazovu razmimoilaženja i sukobe među Srbima na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje da policija i ostali bezbednosni činioci na Kosovu i Metohiji preduzmu vidljive i odlučne korake kako bi rasvetlili ovaj napad i kaznili odgovorne, kao i da predstavnici međunarodnih misija u Pokrajini pojačaju aktivnosti kako bi osigurali bezbednost građana i sprečili nasilje.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti