Mladen Šolak

"Nismo ispoštovali golmane... Hoćemo bronzu"

Autor:

Centar srpske reprezentacije žali zbog grešaka u defanzivi u utakmici u kojoj su se "delfini" oprostili od svetskog zlata.

4
A- A A+

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

I neporaženi mora negde da doživi poraz.

Vaterpolo reprezentacija Srbije, najdominantija sila tog sporta u modernoj istoriji, izgubila je od Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva i oprostila se od jedne od titula. A, do ove nedelje imala ih je SVE u kolekciji.

"I taj neporaženi mora negde da stane, a mi smo pali večeras. Nismo se nadali", rekao je posle meča centar Duško Pijetlović.

"Nadali smo se da ćemo osvojiti ovaj turnir, ali početkom leta imali smo manji crv sumnje, s obzirom na to da smo se godinama pripremali za prošlu godinu i normalno je da bude pad posle tolikih uspeha", dodao je iskusni "delfin".

Ostaje žal što je pad bio pre svega u koncentraciji...

"To se dogodilo, pad koncentracije u par momenata, gde nismo uspeli da sačuvamo gol i gde nismo ispoštovali Baneta Mitrovića i Gojka (Pijetlovića), a oni su najviše ispaštali zbog naše odbrane. Nisu Hrvati bili bolji u važnijim segmentima, već jednostavno mi smo primili golove na svoje greške... Nema tugovanja, idemo na treće mesto. radovaću se i toj medalji!", dodao je Pijetlović.

Dvaput istakavši da su Delfini "prodali" svoje golmane, centar je isticao i da to nije smelo da se dogodi.

"To su golovi koji ih vraćaju u takmicu, pogotovo u drugoj četvrtini kad smo morali da se odbranimo u tom sekundu pre kraja... Gluposti su dovele do toga da izgubimo utakmicu. Svaka im čast, jesu bili boljji dok su pobedili, ali to je pre svega bila naša slabost u odbrani. Nadam se da ćemo sve to popraviti do prekosutra, da protiv Grčke sve bude kako treba".

Povezano

Sve vesti