• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za sve kojima nedostaju osamdesete!

Izvor mondo.rs

Stihovi Mome Kapora, pesme Milana Mladenovića...

U petak, 28. jula od 19 casova, Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac 1947" organizuje dogadaj "Beograd voli osamdesete" na Cvetnom trgu.

Povezane vesti

Na ovoj zanimljivoj književnoj veceri citace se urbana poezija toga doba, a glavni citat je "Sva su godišnja doba prolazna – samo je leto najprolaznije! Jedino je zima konacna, baš kao i smrt." Mome Kapora.

Beogradani ce imati prilike da uživaju u recitovanju pesma naših poznatih muzicara i umetnika. Neki od autora cije pesme i citati ce se recitovati i citati su Moma Kapor, Borislav Pekic, Milan Mladenovic, Bajaga, Dobrica Kamparelic i mnogi drugi, prenosi "Dan u Beogradu".

Ovo je novi i zanimljiv pristup poeziji, ciji je cilj da se podigne interesovanje i da poeziju na inovativan nacin ucini bliskom vecem broju naših sugradana.

Cilj projekta "Beograd osamdesetih" predstavlja svojevrsnu retrospektivu i obradu umetnickih odnosno kulturnih dešavanja u našem glavnom gradu tokom osme dekade dvadesetog veka. Projekat ce predstavljati fuziju više umetnickih izraza koji ce na drugaciji i inovativan nacin da objedini "duh" grada koji je Beograd tada bio.

Umesto nostalgije koja je najcešce prisutna nama je cilj podsecanje na urbanost i kosmopolitizam glavnog grada koji je bio centar tadašnje države.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE