mondo.rs

Kakvi roditelji?! Bebu ostavili na ulici

Autor:

Priča o bebi, ostavljenoj u slepoj ulici bez vode, hrane i dokumenata, koja je pronađena prošlog četvrtka u Zagrebu, potresla je javnost. Policija je pronašla, utvrdila identitet i povela kriminalističku istragu protiv roditelja.

0
A- A A+

Nakon što je zagrebačka policija objavila fotografije bebe ostavljene prošli četvrtak iza crkve u Sesvetama u Zagrebu, policiji se javila baka devojčice i potvrdila da je na fotografiji njena unuka.

Utvrđen je i identitet roditelja šestomesečne devojčice, koja je u žutoj haljinici ostavljena u trošnim dečjim kolicima, pišu hrvatski mediji.

Bebu su pronašli prolaznici, koji su alarmirali policiju.

Devojčica je najpre odvedena na lekarski pregled, a medicinske sestre u bolnici dale su joj ime Ema, da ne bi bila bezimena.

Na Eminom telu nije bilo povreda, a lekari su zaključili da se radi o zdravom i negovanom detetu, normalnog razvoja i izgleda.

Na osnovu njenog ponašanja i načina na koji je ostvarivala kontakt sa drugim ljudima, pretpostavlja se da nije živela samo s jednom osobom, odnosno da se više njih brinulo o njoj.

Kako javljaju hrvtaski mediji, majka devojčice ima 22, a otac 35 godina. Imaju još jedno starije dete, koje im je takođe oduzeto i verovatno će biti smešteno u Dom za decu u u Zagrebu, gde se nalazi i njegova šestomesečna sestrica, piše Večernji list.

Protiv majke je podneta krivična prijava za napuštanje deteta, za šta je predviđena kazna od tri godine zatvora, i prijava zbog povrede detetovih prava, za šta je propisana istovetna kazna. Za ovo drugo kazneno delo trebalo je da bude prijavljen i otac šestomesečne devojčice.

Napuštena beba u Novom Sadu zove se Srećko


Povezano

Sve vesti