mondo.rs

Hrvati o Saviću i "delfinima": Gospoda! (VIDEO)

Autor:

Srbija nije izborila plasman u finale Svetskog prvenstva, ali jeste divljenje svih jer su u porazu pokazali kako pravi sportista treba da se ponaša

Vaterpolisti Srbije predali su svetsku krunu porazom od Hrvatske (11:12) u polufinalu šampionata u Budimpešti.

Dan nakon izgubljenog meča srpski vaterpolisti na čelu sa selektorom Dejanom Savićem udarna su vest na stranicama hrvatskih portala. Mediji složno ocenjuju da je gospodski gest po završetku meča razgalio ceo region. Selektor Srbije odmah je prišao hrvatskom kolegi Ivici Tucaku, snažno ga zagrlio i poželeo mu mnogo sreće u finalu.


"Zagrljajem nakon utakmice na Svetskom prvenstvu u Budimpešti su poslali poruku onima koji znaju samo za mržnju", piše portal Index, uz podsećanje da je identičan potez Savića i Tucaka viđen i prošle godine nakon finala Olimpijskih igara u Riju, kada je slavila Srbija.

Vaterpolisti Srbije takođe su pokazali kako treba da se ponaša pravi sportista u porazu. Oni su priznali da je pobedio bolji rival i čestitali Hrvatima na pobedi.

O pravom odnosu čiji bi primer svi trebalo da slede, piše i portal 24sata.hr.

"Hrvatska i Srbija su vaterpolo velesile, ali pre svake naše utakmice tenzije idu do plafona, spominje se rat, proterivanje, ubijanje... Sve što nema nikakve veze sa sportom, ali Tucak i Savić, kao i igrači u bazenu, ali i u izjavama nakon utakmice, pokazali su da su iznad toga, pre svega, veliki su sportisti i ljudi".

 "Najobičniji zagrljaj, ali zapravo mnogo više od toga. Savić je, koliko god mu bilo teško, otišao do naše strane i zagrlio Tucka. Iskreno i bez patetike, došao je čestitati boljem, kao što je to Tucak napravio u finalu Rija", stoji u tekstu hrvatskog portala.

I "Jutarnji list" i "Večernji list" posebno su se osvrnuli na zagrljaj dvojice selektora posle meča.

"Scena koja je oduševila sve one koji bi bilo kakvu veliku mržnju što pre 'bacili kroz prozor', dogodila se na samom kraju susreta. Selektori reprezentacija Ivica Tucak i Dejan Savić prijateljski i s puno poštovanja zagrlili su se uz bazen, a te scene obišle su svet i oduševile regiju", prenosi jutarnji.hr.

Svaka čast, majstori!

Povezano

Sve vesti