Mladen Šolak

Glave gore, za medalju!

Autor:

Vaterpolo reprezentacija Srbije od 15 časova igra za bronzu na Svetskom prvenstvu. Napred "delfini"!

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

Šampioni su pred poslednjim iskušenjem ovog leta - borbom za svetsku bronzu.

Reprezentacija Srbije, najdominantnija vaterpolo ekipa na svetu, od 15 časova zaigraće protiv Grčke za osvajanje trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Budimpešti i za nastavak impresivnog niza osvojenih medalja.

Od 2014. sve su bile zlatne. Sada je "na stolu" bronzana i radost zbog nje ne bi bila manja od mnogih prethodnih proslava. Naravno, pod uslovom da se najpre pobedi Grčka, "tvrd" rival koji je i u polufinalu dobro namučio Mađarsku.

Izabranici Dejana Savića u petak su sabirali misli, odmarali i okretali se onome što dolazi. Uz podršku nacije, kod koje će još dugo, dugo imati ogroman i mukotrpno stečen kredit, zlatni "delfini" boriće se da trijumfom završe leto u kojem su 11. put (peti uzastopno!) osvojili Svetsku ligu i opet ušli među četiri najbolja na svetu.

Hrvatima je pružena ruka i sportski čestitana pobeda, koliko god to bilo teško posle godinama stvaranog niza pobeda i čudesnog nastupa Andrije Prlainovića. Sada vremena za osvrtanje nema, jer bi medalja ublažila bol i dala novi vetar u leđa "delfinima", na početku još jednog olimpijskog ciklusa.

"Ako sam nešto naučio u karijeri, to je da se ne bi trebalo okretati za sobom", rekao je golman Gojko Pijetlović, kome se brat Duško, najbolji centar na svetu, na neki način izvinio posle poraza od Hrvatske, porukom da su igrači "prodali Gojka i Baneta (Mitrovića)".

Ipak, Hrvatska je prošlost, a subota je novi dan, nova šansa da se ispiše stranica istorije i da se osvoji četvrta medalja od kada se Srbija takmiči samo pod svojim imenom i zastavom.

Srbija - Grčka, 15 časova!

Povezano

Sve vesti