Dikaprio tražio delo srpskog umetnika!

Autor:

Delo našeg umetnika se nalazi na prestižnoj aukciji glumčeve fondacije

0
A- A A+

Umetnik Dragan Zdravković, deo ekipe koji je našu zemlju predstavljala na Bijenalu u Veneciji, poklonio je fondaciji slavnog glumca Leonarda Dikaprija sliku za gala aukciju u organizaciji ove fondacije, otvorenu 26. jula u Sen Tropeu, prenose "Novosti".

"Lični savetnik Leonarda Dikaprija Liza Šif videla je moje radove na našoj aktuelnoj izložbi 'Enklavia - Sliakrstvo, posledica ovakvog života' na Venecijanskom bijenalu. Usledio je poziv i komunikacija u vezi sa pitanjem mog učešća na gala aukciji u organizaciji glumčeve fondacije. Na mogu odluku da rad poklonim naročiti uticaj imao je tekst o svrsi fondacije i njihovoj borbi za održivost ekosistema i klime, kao i stav i inicijativa Di Kaprija da mu 'treba pomoć istaknutih umetnika'. Šta biste uradili posle toga, osim da pristanete da učestvujete u aukciji u kojoj su se našla imena kao što su Pikaso, Džef Kuns, Kiki Smit, Mauricio Katelan, Čak Kloiz, Demijen Herst, Sesili Braun, Ed Raš...", istakao je Zdravković za ovaj list.

Sad ozbiljno - ŠTA NIJE U REDU S TOBOM?

Aukcija je započela gala večerom 26. jula da bi već narednog dana na objedinjenom sajtu bila postavljena kompletna aukcijska ponuda sa inicijalnim cenama. U njoj se našla i Zdravkovićeva slika "NWO Lines", ulje na platnu iz 2003. godine, s početnom cenom od 18.800 dolara.

"Onlajn nadmetanje počinje 10. avgusta i završava se 23. avgusta, tako da se može pratiti i navijati", najavio je naš umetnik.

Povezano

Sve vesti