Cinema City: Gledaćete...

Autor:

Objavljeni prvi naslovi za jubilarno izdanje festivala!

Cinema City, internacionalni filmski festival, održaće se od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u okviru Gradić festa. Kao i prethodnih godina Cinema City donosi nesvakidašnji filmski izbor i uzbudljiv program fokusiran na mlade autore i njihove prve i druge filmove. Posetioci će imati priliku da uživaju u filmskim ostvarenjima tradicionalnih selekcija Cinema City festivala kao što su Nacionalna klasa, 360 stepeni, Fresh Danube Films, Up to 10 bucks i Planet Rock.

Prva koja objavljuje naslove je Fresh Danube Films (FDF) selekcija i predstavlja četiri filmska ostvarenja - a ulaz na svim projekcijama je besplatan!

Iz Hrvatske stiže "Ne gledaj mi u tanjir" dirljiva drama koja govori o porodičnim odnosima, ljubavi, stegama i slobodi, u režiji Hane Jušić, jeste njen prvi dugometražni igrani film u svojstvu scenaristkinje i rediteljke.

"Igla ispod praga" satirična komedija reditelja Ivana Marinovića iz Crne Gore, predstavlja debitantski dugometražni igrani film ovog autora. Ovaj film je odabran kao kandidat Crne Gore za nagradu Oskar Američke akademije za najbolji film van engleskog govornog područja.

Izvor: YouTube

Slovačka autorka Tereze Nvotova predstavlja njeno prvo ostvarenje kada je igrani film u pitanju - drama "Prljavština". Film nas vodi kroz unutrašnje putovanje, suočavanja sa preživelom traumom glavne junakinje sedamnaestogodišnje Lene.

Režiser iz Rumunije, Paul Negoescu, predstaviće se na festivalu komedijom "Dva loto listića" - nasmejaće nas, rastužiti i pitati šta zaista sreća jeste. Film "Dva loto listića" predstavlja njegovo drugo filmsko dugometražno ostvarenje, a premijerno je prikazan 2016. godine na 12-om Filmskom festivalu u Cirihu.

Ovogodišnji Cinema City festival puni deset godina uspešne realizacije i promocije najkvalitetnijih filmskih ostvarenja iz zemlje i sveta. Kao što je i u dosadašnjoj praksi Cinema City nastojao da odgovori na aktuelne potrebe i promene u društvu, ove godine se priključuje inicijativi Gradić festa koja nastoji da ukaže na važnost i lepotu kulturne i istorijske baštine Novog Sada.

Sve vesti