Estrada na velikom platnu! (VIDEO)

Autor:

Sigurni smo da pamtite Lepu Brenu u svakom "Hajde da se volimo" filmu, ali ONE scene s Bogdanom Diklićem? Podsetite se još nekih filmskih momenata naših pevačica!

Nekada su žarile i palile gde god se pojave. Pevačice su bile u rangu najvećih zvezda i, čini se, nije bilo podela na "estradne" i "one prave" kao danas.

Tome je doprinela popularizacija "sam svoj majstor marketinga" na društvenim mrežama gde se današnje zvezde i zvezdice svakodnevno puće i trće, a nekada su stvari bile drugačije. Prvo je trebalo "rintati" da bi snimio album, a onda, jednog dana, napraviti koncert, pa još jedan... da bi jednog dana mogao da se nazoveš uspešnim muzičarem koji će, možda dobiti i par minuta na filmu - rame uz rame s nekom od najvećih zvezda srpske kinematografije.

Zbog njega se smejao Balkan!

Jednostavno - Pavle Vuisić!

Ovim mogu da se pohvale Lepa Brena, Dragana Mirković, legendarna Silvana Armenulić, Lepa Lukić... ovo su samo neke od pevačica koje su delile platno s Gidrom, Čkaljom, Nikolom Simićem, Pavlom Vuisićem...

Her Žika Pavlović!

Prisetićemo se nekih filmskih momenata koje smo zaboravili. Za početak, ko pamti scenu u kojoj Bogdan Diklić uči Lepu Brenu da peva i đuska?

Izvor: YouTube

A, filma "Slatko od snova" u kojem Draganu Mirković Rambo Amadeus poziva da "idu negde kako bi psihoanalizirali njegove snove"?

Izvor: YouTube

Moramo napomenuti da su pevačice u filmovima, uglavnom, "glumile" same sebe - tačnije, imale su scene u kojima pevaju i to je to. Izuzetak su Lepa Brena, koja je igrala u filmu "Nema problema" s Nikolom Simićem i Lanetom Gutovićem, kasnije i u "Tesnoj koži", "Hajde da se volimo" filmovima, i Dragana Mirković koja je imala svoj film "Slatko od snova".

Nikolija u srpskom "Pobesnelom Maksu"!

Ipak, ništa manje vredna je i scena u kojoj "pevačica samo peva" i legendarnom Čkalji "kida dušu". Poslušajte najpoznatiju i najlepšu filmsku/kafanske pesmu Silvane Armenulić!

Izvor: YouTube

Još malo muzike - ovog puta slušamo pevačicu koja je maštala da ide na Ciriško jezero (od Šojićevih para) Suzanu Perović u "Tesnoj koži"  

Izvor: YouTube

Kao "Bondove devojke" - u filmovima s Nikolom Simićem i Lanetom Gutovićem gledali smo Lepu Brenu, Zoricu Marković, Suzanu Perović i slušali "Sneki rep". Podsetite se:

Izvor: YouTube

Vesna Zmijanac je pevala legendarnim "Kamiondžijama"...

Izvor: YouTube

... baš kao i Lepa Brena i Slatki greh na groblju, nakon čega je Jare morao da popije "kocku vode i čašu šećera"

Izvor: YouTube

Zorica Brunclik je pomirila i napila "prijatelje" her Žiku i Milana:

Izvor: YouTube

A, Seka Aleksić je glumila u filmu "Mi nismo anđeli 3"

Izvor: YouTube

I za kraj - Ljupka Stević u filmu "Vrati se Zone" i "čoveče, šta sam ja pevala?"

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti