Pozvani ste na Duvački trobračun

Autor:

Dođite u Guču, uživajte u nezaboravnom provodu uz zvuke truba i učestvujte u mts Duvačkom trobračunu.

Pozvani ste na Duvački trobračun Foto: mts

I ovaj avgust je u znaku trube – približava se 57. Sabor trubača u Guči, koji se održava od 9. do 13. avgusta u Dragačevu, mestu zabave, muzike i jakih emocija.

Kao i svake godine, nekoliko stotina hiljada ljudi iz Srbije i inostranstva poseti ovo malo mesto u Zapadnoj Srbiji i uživa u raznovrsnom kulturno-umetničkom programu, izložbama, raznim aktivnostima pri Centru za kulturu, koncertima i naravno takmičenju trubačkih orkestara.

mts je i ove godine pripremio zanimljive sadržaje za sve ljubitelje zvuka trube i ovog tradicionalnog sabora koji posete Guču u vreme trajanja festivala. Preko puta Centra za kulturu očekuje vas mts štand i nezaboravni doživljaj uz Duvački trobračun i raznorazna iznenađenja.

Zadatak Duvačkog trobračuna je da na kontroleru u obliku trube u pravim trenucima pritiskate dugmiće i tako odsvirate neku od popularnih pesama Đurđevdan, Svilen konac, Mesečina ili neku drugu koja bi se čula u pozadini sa razglasa. Najbolji u Duvačkom trobračunu je onaj ko najduže odsvira izabranu pesmu bez greške i njega, ali i ostale učesnike, očekuju zanimljivi pokloni.

Posetite Guču od 9. do 13. avgusta, učestvujte zajedno sa nama u Duvačkom trobračunu i lepo se zabavite – jer najbolje truba zvuči u Guči!

Izvor: Guča 2017.

Tagovi:
Sve vesti