Znate li od čega je bio prvi kostim Godzile?!

Autor:

Glumac koji je prvi igrao Godzilu nosio je kostim od građevinskog materijala težak više od 100 kilograma!

1
A- A A+

Glumac Haruo Nakadžima preminuo je u 89. godini, prenose japanski mediji. Karijeru je počeo u samurajskim i ratnim filmovima, među kojima su i "Sedam samuraja" i "Orao Pacifika". Ulogu u prvoj "Godzili" dobio je 1954. godine.

U intervjuu koji je dao pre samo nekoliko meseci, vremešni glumac objasnio je da je kostim čudovišta sredinom pedesetih bio napravljen od BETONA, jer se lakši materijal poput gume u posleratnom Japanu smatrao pravim luksuzom.

"Morao sam da nosim kostim čija je ukupna težina bila oko 100 kilograma. Reditelj Iširo Honda nije mi dao nikakve instrukcije o tome kako bi čudovište trebalo da se 'ponaša', pa sam proučavao životinje u Zoo vrtu u Tokiju kako bih se pripremio za ulogu," rekao je on.

Nakadžima je igrao Godzilu u svakom filmu sve do 1972. godine, ali je ostvario i role u filmovima "Bekstvo King Konga", "Frankenštajn osvaja svet" i drugim.

Bio je, čak i u poodmakloj starosti, "glavna faca" na konvencijama posvećenim filmovima o čudovištima, a 2010. je objavio i autobiografiju.

Izvor: YouTube

Sve vesti