Krušik: Za vojnu industriju posla koliko hoćeš

Autor:

Ove godine "odbrambena industrija Srbije" ugovorila poslove sa inostranstvom vredne 754 miliona dolara, što je 20 odsto više nego u ranijim godinama.

0
A- A A+

municija, puška, oružje Foto: MONDO arhiva

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u fabrici Krušik u Valjevu da će tzv. namenska industrija Srbije, kako se u nas zove vojna industrija, nastaviti da proizvodi i da će primjerom preduzeća Krušik pokazati da je moguće obnoviti ono što je bilo uništeno.

"Očekujem da će se pokazati da je moguće sopstvenim sredstvima proširiti proizvodnju, zaposliti radnike, pristojno platiti radnike i u isto vreme konkurisati na svetskom tržištu", rekao je Vulin novinarima nakon što je posetio privredno društvo Krušik.

Petoletka se digla iz pepela: Ugovori, plate...

On je dodao da će Vlada Srbije nastaviti politiku da intenzivno ulaže u odbrambenu industriju Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"To jeste naša šansa, to jeste naš prostor, to je naša mogućnost da odgovorimo na potrebe svetskog tržišta i da na taj način ostvarimo znatno veće novčane prihode", rekao je Vulin.

Privredno društvo Krušik trenutno ima 2.640 zaposlenih, među kojima su i mladi inženjeri i trenutno je najbrojnija fabrika kada je reč o broju zaposlenih u odbrambenoj industriji Srbije.

Krušik ima ugovorene poslove za 276 miliona dolara i uposlene kapacitete za celu ovu, te 2018. i 2019. godinu.

Sve vesti