• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Nišvil festival

Izvor mondo.rs

Četiri večeri muzike "od Zape do Bisere" u Nišu!

Od Zappe i tanga za big bend, do roka za simfonijski orkestar, od Bisere Velatanlic, Vasila Hadžimanova i Darka Rundeka, do Peti Ostin, Alfa Blondija, Toma Harela i Kendi Dalfer ocekuje publiku od danas u niškoj Tvrdavi u okviru glavnog programa "Nišvil" džez festivala.

Povezane vesti

Program "Nišvila" otvorice "Nišville Tango Big Band", sastavljen specijalno za ovu priliku od niških muzicara i cetvorice muzicara i eminentnih profesora iz Argentine, a na programu ce biti aranžmani za big bend poznatih tango kompozicija.
Nakon njihovog koncerta nastupice Vasil Hadžimanov bend sa Biserom Veletanlic kojoj ce tom prilikom biti urucena nagrada za životno delo.

Poznata americka bluz i džez pevacica Peti Ostin svojim nastupom na "Nišvilu" obeležice 100 godina od rodenja velike Ele Ficdžerald, a svirace iste veceri i jedan od najcenjenijih gitarista svoje generacije Majk Štern i britanski kantautor Toni Momrele sa svojim bendom.

Današnji program zatvara orkestar "Rock Symphony" iz Bitolja koji ce uz pomoc Akademskog hora SKC-a u Nišu izvesti program rok i džez standarda.

Drugo vece "Nišvila" obeležice Alfa Blondi - "africki Bob Marli", Kvintet Ala Fostera, omiljenog bubnjara Majlsa Dejvisa, Nik Vest - umetnica za koju je cuveni Dejv Stjuart rekao da je "ženski Leni Krevic", bugarska džez pevacica Kamelija Todorova ("balkanska Doris Dej") uz pratnju trija klaviriste Živka Petrova.

Svirace i Kvartet Maksa Kocetova, saksofoniste poreklom iz Ukrajine koji vec godinama živi i radi u Srbiji i za kraj Del Arno Band.

Trece veceri Nišlijama ce se predstaviti americki trubac, kompozitor i aranžer Tom Harel, nemacki trubac Frederik Koster i bend "Die Verwandlung", a Big Band Gverillaz iz Slovenije izvešce program Zapinih kompozicija u aranžmanima za veliki džez orkestar.

Nastupice i australijski sastav "Visions of a nomad" koja nastoji da prenese autenticnu atmosferu aboridžinske muzike u kontekts savremenih muzickih pravaca, francuski kvartet "Festen" i Darko Rundek.

Poslednje vece "Nišvila" (13. avgust) rezervisano je za poznatu saksofonistkinju Kendi Dalfer, Ramba Amadeusa, gruzijski "Tbilisi Big Band", domaci sastav "E-Play", litvanski "Silent Blast".

Program ce po tradiciji zatvoriti jedan sastav iz Niša. To je ovoga puta grupa "Very Nais s" sa kojom ce kao specijalni gost nastipiti niški pevac Ivan Kurtic kojeg, ako je rec o fuziji romske muzike i džeza, mnogi vide kao jedinog pravog naslednika Šabana Bajramovica.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Matke Crni 76

Ne znam za ovaj festival, ali znam da je na Šabačkom letnjem festivalu 2013 Rambo Amadeus otpevao samo dve pesme, rekao "Neka peva Šabac sam", uzeo pare, okrenuo se i otišao.

Johan B.

ovo treba posećivati a ne guču

SERIJE