I vaša kosa može da izgleda ovako

Autor:

Ako niste te sreće da vam je kosa bez muke svilenkasta i sjajna, evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da takva postane.

1
A- A A+

Odmah da vam kažemo, moraćete malo da se potrudite.

Masaža uljem

Pre nego što operete kosu, umasirajte kokosovo ulje u kožu glave. Ulje prodire duboko u kožu i jača dlaku, čineći je jačom i zdravijom. Sipajte u posudu nekoliko kašika kokosovog ulja i zagrejte ga – ne treba da bude vrelo da se ne biste izgoreli. Umasirajte ga u kožu glave, a malo stavite i na krajeve i uvijte kosu u peškir. Ostavite da deluje barem pola sata, a zatim uobičajeno operite kosu.

Ispiranje jabukovim sirćetom

Jabukovo sirće učiniće kosu svilenkastom jer zadržava vlagu u vlasima kose i tako je hidrira. Sipajte šolju jabukovog sirćeta i dodajte tri šolje vode. Isperite kosu ovim rastvorom, a nakon deset minuta, isperite mlakom vodom.

Što hladnija voda

Ne predlažemo da perete kosu ledenom vodom, ali trebalo bi da izbegavate i previše toplu vodu jer na taj način ispirate prirodna ulja sa kože glave, zbog čega kosa postaje suva. S druge strane, stručnjaci kažu da mlaka voda jača dlaku i bolje je hidrira, a rezultat je mekana i svilenkasta kosa.

Tagovi:
Sve vesti