Obračun u Budvi: Podgoričani protiv Novosađana

Podgoričke "Vijesti" izveštavaju o novom incidentu na Crnogorskom primorju. Letele flaše i stolice po Starom gradu u Budvi.

75
A- A A+
Budva, stari grad Foto: MONDO/Predrag Vujić

Pre dve noći incident u budvanskom Starom gradu, koji je prošao bez težih fizičkih posledica po zavađene strane, ali je zato demoliran inventar jednog lokala.

Podgoričke "Vijesti" pišu da se u sredu, jedan sat iza ponoći, dogodio obračun grupe Podgoričana i dvojice Novosađana.

Nakon što je muzika u lokalu ugašena, Podgoričani su tada dobacili nešto dvojici Novosađana, nakon čega je usledila najpre verbalna svađa, pa gađanje kafanskim inventarom...

"Na sve strane počele su da lete flaše i čaše. Gađali su se čime su stigli", rekao je "Vijestima" jedan od očevidaca.

Svedok dodaje da da nije bilo direktnog fizičkog kontakta dve zavađene grupe. 

"Ali prizor je bio zaista užasan, na sve strane polomljeno staklo, porušeni stolovi... Ostali gosti, turisti, brzo su se razbežali".

Pozuvajući se na izvore iz istrage, list dodaje i zanimljvost: "Niko nije zadobio teške povrede, a u međuvremenu zavađeni muškarci su se pomirili, najverovatnije preko posrednika".

Prema istim informacijama, ni vlasnik ugostiteljskog objekta nije podneo krivičnu prijavu zbog uništenja svoje imovine.

Budvanska policija, u međuvremenu je odustala od krivičnog gonjenja grupe Podgoričanina, jer je ocenjeno da "u konkretnom slučaju nije bilo elemenata za postojanja krivičnog dela".

Jedan od gostiju tvrdi da su konobari uspeli da spriječe da ne dođe do žestoke tuče, dok se na licu mesta nisu pojavili pripadnici policijske Interventne jedinice.

"U međuvremenu, Podgoričani su otišli iz lokala, tako da su u stanicu policije privedeni samo Novosađani, koji su tretirani kao oštećeni", naveo je izvor “Vijesti”.

Navodno, pripadnici obe grupe "članovi su navijačkih grupa".

Policija je juče privela i Podgoričane, koji su saslušani.

Sve vesti