Požar podmetnut!? Zatvara se fabrika na Adi Huji

Autor:

U "Fabrici hartija Beograd" na Adi Huji oko 11 časova izbio je novi požar na deponiji kartona. Povređen vatrogasac. Tanjug javlja da je požar podmetnut, a Sektor za vanredne situacije MUP doneće danas odluku da zatvori fabriku.

U "Fabrici hartija Beograd" na Adi Huji oko 11 časova došlo je do požara na deponiji kartona, izdiže se gust dim iznad mesta požara, a vatrogasne ekipe bore se i sa vetrom koji otežava gašenje.

Na licu mesta se može čuti i da je povređen, lakše, jedan vatrogasac.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura potvrdila je tu informaciju.

"Povređeni je star između 30 i 35 godina. Bio je izložen toplom talasu, nema opekotina i povreda, data mu je infuzija i kiseonik i prebačen je u Urgentni centar" rekla je Macura Tanjugu.

Tanjug nezvanično saznaje i da policija prema prvim rezultatima istrage sumnja da je požar podmentnut, s obzirom na to da je izbio na tri odvojene lokacije na deponiji kartona.

Kako saznaje B92, požar je istovremeno buknuo na tri mesta na deponiji kartona iza fabričkog kruga.

Takođe, Tanjug ističe i da je gradonačelnik Siniša Mali dao nalog da ekološka inspekcija i dežurna inspekcija po hitnom postupku izađu na teren i da utvrde činjenično stanje.

Gradonačelnik je taj nalog izdao s obzirom na to da je u prethodnih 60 dana u toj fabrici izbilo čak četiri požara.

U Urgentnom centru kažu da je jedno lice primljeno i da je trenutno na dijagnostici.

Angažovano je na gašenju požara, kako je saopštio MUP, 35 vatrogasaca sa 12 vozila, a takođe su na licu mesta i medicinske ekipe.

DRAMATIČNE SCENE: U požaru povređeno osmoro! FOTO

fabrika Avala kartonka na Adi Huji. Tada je povređeno osam ljudi, među kojima šestoro vatrogasaca.

Tagovi:
Sve vesti